SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP eski İl Başkanı Yılmaz: Bu oyunu bozalım

MHP eski İl Başkanı Yüksel Yılmaz, anketlerde 'Hayır' oylarının önde olduğunu, bundan rahatsız olan iktidar cephesinin referanduma bir hafta kala araştırma şirketlerine baskıyla 'Evet' oylarının hızla yükselişe geçtiğini söylettiklerini iddia etti. Yılmaz, "Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmak adına milletimizi 16 Nisan'da 'oyunu kullanmaya ve oyunu bozmaya davet' ediyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2017 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2017 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
MHP eski İl Başkanı Yılmaz: Bu oyunu bozalım

MHP'nin seçimle gelmiş son Bursa İl Başkanı olan Yüksel Yılmaz, sistemin değişmesini istemeyenlerle isteyenler arasında asimetrik bir kampanya süreci devam ettiğini belirterek, iktidarın 'Evet' çıkması için devletin tüm imkanlarını kullanarak her yola başvurduğunu söyledi.

Yüksel Yılmaz, "Siyasetin kadim kurnazları şunu bilmelidir ki, 15 yıldır tevessül ettikleri her tür yalan, efsun ve saptırmalar etkisini yitirmiş, yolun sonu görünmüştür. Bugüne kadar yürütmüş olduğunuz din bezirgânlığı, mağdur edebiyatı, fakir-fukara, garip-gureba söylemleri artık karşılık bulmamaktadır. Mustafa Kemal'in dediği gibi milletimiz kendi geleceğini yine kendi azim ve kararlılığı ile kurtaracak ferasete sahiptir. Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmak adına milletimizi 16 Nisan'da 'oyunu kullanmaya ve oyunu bozmaya davet' ediyoruz." dedi.

'2003'ten beri yalan rüzgarı ile yönetiyorlar'

Kemal Tahir'in "Devlet Ana" romanında "Bu milleti yönetmek için ya düş göstereceksin ya düşman" dediğini hatırlatan Yılmaz, "Türkiye'yi yöneten güç yıllardır bunu her iki yönüyle de başarılı bir şekilde uygulamaktadır. 2003'ten bu yana bir 'yalan rüzgarı' ile bu ülkeyi yöneten 'Evet'çi irade bu referandum öncesi de aynı yola başvurmuştur." dedi.

Referanduma bir hafta kala son duruma ilişkin bir açıklama yapan MHP Bursa eski İl Başkanı Yüksel Yılmaz, "Bir türlü üretemediğimiz yerli uçağın artık bu 'Evet'ten sonra gerçekten üretileceği, ekonominin asıl bundan sonra istikrara kavuşacağı gibi söylemlerle 15 yıldır kendi yönettiği ülkenin şaha kalkacağını iddia ederek milleti ikna etmeye çalışmış ancak başarılı olamamıştır. Ardından CHP'yi düşman göstermek suretiyle referandum kampanyalarına yön vermiş fakat CHP bu oyuna gelmeyince bu sefer 'Hayır' diyenleri hain ilân ederek tek potada eritme gafletine düşmüştür. Bu taktiğin de geri teptiğini görünce 'Eyy!' nidaları ile Avrupa ve Amerika'ya kendi kurguları üzerinden sahte efelenmelerle 'haddini bildirmek' istemiş ancak bundan da sonuç alamamıştır." ifadelerini kullandı.

"Beyhude çabaların sebep olduğu hayal kırıklıklarını üzerinden atamayan 'Evet'çi cephe bir yandan da 'dost kazığı' ile uğraşmak zorunda kalmış ve süreci kol kola yürüttüğü partinin tabanından da istediğini alamamıştır." diyen Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ülkücü-milliyetçi kesim oyunu görmüş, kendisine yönelen dönemsel ilgiye itibar etmemiş ve 'önce milletim', 'önce devletim' diyerek tercihini 'Hayır'dan yana göstermiştir. Buradan da elinin boş kalacağını anlayan 'Evet'çi güruh bu sefer yönünü Güneydoğu'ya çevirmiş ve 'vatanperverlikten' 'Şivanperverliğe' hızlı bir geçiş yapmıştır. Hatta daha da ileri giderek Diyarbakır sokaklarında HDP'li seçmenlere ithafen, verilen herbir 'evet' oyunun 'Şeyh Said'e okunan bir Fatiha' olduğunu ilan etme gafletine düşmüşlerdir.

'Bizans entrikalarında son nokta; milli irade hırsızlığı'

Kaybetme korkusu yaşayanların son olarak bu gel-gitler arasında çareyi kamuoyu araştırma şirketleri üzerinden bir manipülasyonda gördükleri anlaşılmaktadır. Hayır oylarının önde olduğunu ilan eden bazı şirketlere referanduma bir hafta kala baskıyla 'Evet' oylarının hızla yükselişe geçtiği yalanını söyletmek suretiyle milli irade hırsızlığına soyunmuşlardır.

Siyasetin kadim kurnazları şunu bilmelidir ki, 15 yıldır tevessül ettikleri her tür yalan, efsun ve saptırmalar etkisini yitirmiş, yolun sonu görünmüştür.

'Son manipülasyon hamlesi'

Bugüne kadar yürütmüş olduğunuz din bezirgânlığı, mağdur edebiyatı, fakir-fukara, garip-gureba söylemleri artık karşılık bulmamaktadır. Kendi siyasî hırslarınızı bu memleketin çıkarlarının üzerinde gördüğünüz milletimizce fark edilmektedir.

Mustafa Kemal'in dediği gibi milletimiz kendi geleceğini yine kendi azim ve kararlılığı ile kurtaracak ferasete sahiptir. Bu vesileyle Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmak adına milletimizi 16 Nisan'da 'oyunu kullanmaya ve oyunu bozmaya davet' ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.