SON DAKİKA
Hava Durumu

'Metal yorgunu' deniyordu, yeniden aday oluyor

AKP'de bazı belediye başkanları ile birlikte "metal yorgunu" eleştirileri getirilen Meclis Başkanı İsmail Kahraman, AKP'nin yeniden Meclis Başkanı Adayı oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2017 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Metal yorgunu' deniyordu, yeniden aday oluyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından belediye AKP'lilere yönelik olarak "metal yorgunluğu" eleştirisi yapılmış çok sayıda partili ile 6 büyükşehir belediye başkanı istifa etmişti. Parti kulislerinde TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın da "metal yorgunu" olduğu konuşuluyordu.

17-21 Kasım tarihleri arasında yapılacak Meclis Başkanlığı seçimi için adayların başvuru süreci dün başladı. CHP'den Zekeriya Temizel, HDP'den Selma Irmak'ın adaylığı açıklanırken dün de MHP, Celal Adan'ın aday olduğunu açıklamıştı.

Meclis Başkanlığı seçiminde ilk iki turda 3'te 2 çoğunluk olan 367 oyu aranıyor. Eğer ilk iki turda bu çoğunluk sağlanamazsa üçüncü turda 276 olan salt çoğunluk aranıyor. Bu turdan da sonuç çıkmazsa dördüncü tura geçiliyor ve bu turda üçüncü turda en çok ayu alan iki aday yarışıyor. Son turda en çok oyu alan iki yıllığına Meclis Başkanı seçiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.