SON DAKİKA
Hava Durumu

'Mermi fiyatıyla sebze fiyatını karıştırıyorlar'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bursa Gökdere Meydanı'ndaki mitingde yaptığı konuşmada, CHP'yi eleştirerek, "Beraberinde yürüdüğü o terör örgütünün desteklediği HDP ile rahatsız oluyorlar. Merminin fiyatıyla domates, patates, patlıcan, sivri biberin fiyatını karıştırıyorlar." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2019 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2019 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Mermi fiyatıyla sebze fiyatını karıştırıyorlar'

31 Mart Yerel Seçimleri için mitinglere başlayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bursa'ya geldi. İstanbul'dan helikopterle geldiği Bursa'da Merinos Stadı'nda karşılanan Erdoğan, Ulu Cami'ye geçerek cuma namazını kıldı.

Erdoğan, camiye gelişinde ve buradan ayrılırken kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.

Buradan mitingin yapılacağı Gökdere Meydanı'na geçen Erdoğan, konuşmasına, "Osmanlı'yı beylikten devlete taşıyan Bursa" sözleriyle başlayarak, "Su sesiyle ezan sesinin, kuşların kanat sesiyle Uludağ'dan esen yelin sesinin birbirine karıştığı güzel Bursa, seni gönülden selamlıyorum Bursa." dedi.

Bursalılarla kucaklaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Erdoğan, "Bu şehrin harcı ilimle, irfanla, göz nuruyla, alınteriyle, yürek coşkusuyla yoğrulmuştur. Bursa'nın çınarları sadece dibinde oturanlara değil ülkemize ve bölgemize de huzur verir. Niye? Çünkü Osmanlı bir çınardır, Bursa Osmanlı'dır, Osmanlı Bursa'dır. Coğrafyamızın dört bir yanından gelip, Bursa'da kök salan kardeşlerimizin her biri için bu topraklar ebedi yurttur. İşte bunun için Bursaşehirlerden bir şehir değil, adına nice şiirler yazılan, nice yazılar kaleme alınan, nice eserler verilen bir yerdir." diye konuştu. 

"Bursa'ya gelip de Ahmet Hamdi Tanpınar'ı yad etmeden söze girmek herhalde olmaz." diyen Erdoğan, Tanpınar'ın "Bir zafer müjdesi burda her isim / Sanki tek bir anda gün, saat, mevsim / Yaşıyor sihrini geçmiş zamanın / Hala bu taşlarda gülen rüyanın / Güvercin bakışlı sessizlik bile / Çınlıyor bir sonsuz devam vehmiyle / Gümüşlü bir fecrin zafer aynası / Muradiye, sabrın acı meyvası / Ömrünün timsali beyaz Nilüfer / Türbeler, camiler, eski bahçeler / Şanlı hikayesi binlerce erin / Sesi nabzım olmuş hengamelerin / Nakleder yadını gelen geçene." dizelerini aktardı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bursa işte böyle bir rüyalar şehridir. İnşallah Bursa gelecekte de rüyalarımızın şehri olmaya devam edecektir. Kuruluş ve kurtuluş şehri, yüreğin ve emeğin şehri Bursa'nın 31 Mart'ta tercihini bir kez daha gelişmeden,  kalkınmadan, büyümeden yana kullanacağına inanıyorum." dedi.  

Mitingde muhteşem bir katılım ve coşku olduğunu söyleyen ve vatandaşlara, "Bursa, 31 Mart'ta tevazu, samimiyet ve gayretle 'memleket işi gönül işi' diyor muyuz? Bursa, 31 Mart'ta gönül belediyeciliğine 'evet' diyor muyuz? Bursa, 31 Mart'ta büyükşehirde ve ilçelerimizde Cumhur İttifakı'nı destekliyor muyuz?" diye soran Erdoğan, olumlu yanıt almasının ardından, "Maşallah, işte benim gönlümdeki Bursa budur. Ben bu Bursa'ya aşığım, tanıdım tanıyalı sevdim, aşık oldum." diye konuştu. 

Bursa'yı sadece vecd ile sevmekle kalmadıklarını aynı zamanda ona vecd ile hizmet ettiklerini belirten Erdoğan, vatandaşlara son 16 yılda Bursa'ya ne kadar yatırım yaptıklarını sordu. Vatandaşların "Çok" diye karşılık vermesi üzerine Erdoğan, "Bilmiyorsunuz, 'çok' diyorsunuz, çokla yetmez. İşte şurada ne kaldı, 40 gün, 45 gün, bu süre içerisinde ana kademe, kadın kolları, gençler bunları bilmeyenlere anlatın." değerlendirmesini yaptı.

'Uludağ 12 ay turizme kazandırılacak'

Uludağ'ı daha verimli değerlendirmek amacıyla Uludağ Alan Yönetim Başkanlığı kuracaklarını hatırlatan Erdoğan, "Böylece Uludağ'ın 12 ay boyunca turizme kazandırılmasını ve işlerin en iyi şekilde yürütülebilmesini sağlıyoruz." dedi.

Erdoğan, Bursa'ya eğitimde 8 bin 743 yeni dersliğin inşa edildiğini, 77 bin yükseköğrenim öğrencisinin öğrenim gördüğü şehirde ikinci devlet üniversitesi olan Bursa Teknik Üniversitesini kurduklarını anlattı.

Yükseköğrenim öğrencileri için 3 bin 76 kişi kapasiteli yurt binalarının yapıldığını, birkaç yıla kadar da toplam 8 bin 250 kişi kapasiteli 5 yükseköğrenim yurdunu daha Bursa'ya kazandıracaklarını bildiren Erdoğan, gençler için 43 bin seyirci kapasiteli stadyumu, Nilüfer, Gemlik, İnegöl'e gençlik merkezleri, spor salonları, yüzme havuzları inşa ettiklerini anımsattı.

Bursa'daki eski stadın yerine de Millet Bahçesi yapılacağını belirten Erdoğan, dikey mimari yerine yatay mimariyi benimsediklerinin de altını çizdi.

'Bursa'ya dikey mimari yakışmaz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz ne diyoruz, 'Yatay mimari.' Orada bir tane dikey mimari var. Şimdi bu dikey mimariyi indiriyor muyuz? Bugün başladı. Niye? Söz verdik. Daha önce söz verdik ama yerine gelmedi ama şimdi o da yerine geldi. Niye? Bursa'ya bu tür kaçak köçek dikey mimari yakışmaz. Bursa'nın mimarisinde yatay mimari var. Dolayısıyla buna dikkat edeceğiz. Bazı yerlerde bu tür şeyler olmaz değil olabilir ama onun mimari inceliklerini dikkatle yerine getirmemiz lazım." diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Uludağ, daha ziyade kış turizmine hizmet veren ve yetki karmaşası sebebiyle hizmetlerin etkin götürülemediği bir bölgemiz. Uludağ'ı hem Bursamız hem ülkemiz için daha verimli değerlendirmek amacıyla Uludağ Alan Yönetim Başkanlığı kuruyoruz. Böylece Uludağ'ın 12 ay boyunca turizme kazandırılmasını ve işlerin en iyi şekilde yürütülebilmesini sağlıyoruz. 

Bir başka müjdemiz eski Tabakhaneler bölgesiyle ilgilidir. Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bu bölgedeki mülkiyet sorunlarını nihayet çözdük. Şimdi burayı termal turizm bölgesi haline getiriyoruz. Bu bölgede yapılacak termal tesislerin Bursa'ya yılda 1 milyar liralık katkıda bulunmasını bekliyoruz. Tüm bu müjdelerin Bursa'mıza hayırlı olmasını diliyorum."

Erdoğan, aralarında Murat Hüdavendigar Camisi, Yeşil Türbe, Muradiye Camisi ve türbelerinin, İznik Ayasofya Camisi'nin olduğu 143 ata yadigarı eseri restore ederek ihyasını sağladıklarını, Emir Sultan Camisi ve türbesi, Yıldırım Beyazıt Camisi, İznik Süleymanpaşa Medresesi gibi önemli eserlerin restorasyonlarının da devam ettiğini kaydetti.

Bursalılara ve turistlere hizmet verecek Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin gençlere medeniyet ufku kazandırmak bakımından önemli bir hizmet olduğuna inandığını vurgulayan Erdoğan, müzenin nisan sonuna kadar da ücretsiz olduğuna işaret etti.

Cumhur İttifakı'nın Bursa belediye başkan adayları Erdoğan ile mitinge katılanları selamladı

Bursa'da 87 bin 936 imar barışı başvurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da 20 bin 871 konut projesini hayata geçirdiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"İmar barışı kapsamında, Bursa'da 87 bin 936 müracaat yapıldı. Daha önce elektrik ve su aboneliği sorunlarını çözdüğümüz bu tür taşınmazların doğal gaz meselesindeki zorlukları da inşallah yakında aşıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarındaki aksaklıkların bazı vatandaşlarımızı kira yardımları başta olmak üzere mağdur etme noktasına ulaştığını biliyoruz. Yaklaşık 20 bin vatandaşımızı etkileyen bu sıkıntıların hiçbir Bursalıyı mağdur etmesine izin vermeyeceğiz. İnşallah yeni dönemde bakanlığımız ve belediyemiz el ele verip bu meseleyi en adil ve sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşturacaklar."

İstanbul-Bursa otoyolu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursalı ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, engellilere toplam 3 milyar lira tutarında kaynak aktararak destek olduklarını, sağlıkta 24'ü hastane olmak üzere 59 tesisi şehre kazandırdıklarını, Türkiye'de bir ilk olan, bahçesinde tedavi amaçlı bitkilerin yetiştirildiği geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarının yapıldığı hastanenin Bursa'yı bu alanda çok farklı bir yere taşıdığını söyledi.

Şehir Hastanesinin bin 355 yatağıyla tamamlanmak üzere olduğunu bildiren Erdoğan, "İnşallah haziran ayında hizmete sunuyoruz. Ayrıca 750 yataklı Osmangazi Çekirge Devlet Hastanesinin, Yenişehir Kestel Devlet Hastanelerinin de inşaatı sürüyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da ulaşımda 2002'de 200 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğuna 343 kilometre ilave edilerek, 543 kilometreye çıkardıklarını, toplam maliyeti 1,5 milyar lira olan 14 adet yol projesinin yapımının sürdüğünü belirtti.

İstanbul-İzmir otoyolun projesinin Bursa bölümündeki Orhangazi Tüneli ile 74 kilometrelik kesimin trafiğe açıldığını hatırlatan Erdoğan, "İstanbul-Bursa arasını bir saate indiriyoruz. 'Yol medeniyettir.' dedik ve medeniyet yolculuğumuzu başlattık, devam ettiriyoruz. İstanbul-Bursa arasını bir saate düşürecek otoyolun tamamı bu yıl içinde bitiyor." dedi.

Cuma namazını Ulucami'de kılan Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı

'Bunların bedelini ödeyecekler'

Bursa'ya 16 yılda 50 milyar lira yatırım yaptıklarını anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"CHP bu rakamlardan anlamaz, bilmez bu rakamları. Onlar sadece bol bol yalan söyler ama iyi ki yalan söylüyorlar biz de yargıya gönderiyoruz. Yargıdan bir tane 1,5 milyon geldi, bir tane 1 milyon geldi. Şimdi parayı teslim aldıktan sonra gerçi Mehmet Özhaseki kardeşim parayı aldı ve dün Kızılay Meydanı'nda döner dağıttı. Ben de büyük ihtimalle bunu Mehmetçik Vakfı'na vermek suretiyle... Bay Kemal bizim teröristleri öldürmemizden rahatsız oluyor. Beraberinde yürüdüğü o terör örgütünün desteklediği HDP ile rahatsız oluyorlar. Merminin fiyatıyla domates, patates, patlıcan, sivri biber bunların fiyatını karıştırıyorlar. 

Biz bunları niye anlatıyoruz Hanımefendi? Anlatmamızın sebebi, anlıyorsunuz değil mi Hanımefendi derken, diyoruz ki bak bunlar oluyor ama öbür tarafta biz Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te bu teröristlerin peşinde kullandığımız mermiler, top, tank buralarda kullandığımız bombalar, F16'larda kullandığımız bombalar... Bunlar niçin kullanılıyor? Ülkemizin mutluluğu için, huzuru için. Beyefendiler rahatsız oluyor, teröristler tabii bundan rahatsız olacak. Bunlar ahlaksız, işte bir tane terör örgütünün mensuplarından milletvekili bayan, benim bayan polisimin elini ısırıyor. Bunlara bunun hesabını sormayacak mıyız? Soracağız, soracağız. Öyle yok, öyle 25 kuruşa simit yok, bunların bedelini ödeyecekler."

Gökdere miting alanında sahneye ilk olarak AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile Bursa Büyükehir Belediye Başkanı ve AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş çıktı.

Erdoğan'ın Bursa mitingi için bazı ana yolların trafiğe kapatılması nedeniyle olağanüstü bir gün yaşandı. Kent içindeki trafikte sıkıntı yaşanırken bir yerden bir yere ulaşmaya çalışan vatandaşlar zorluk yaşadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.