SON DAKİKA
Hava Durumu

Merasim Sokak şehitleri 4. yılında anıldı

Terör örgütü PKK tarafından, 4 yıl önce 17 Şubat günü Ankara Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarına yönelik yapılan intihar saldırısında hayatını kaybeden 29 Silahlı Kuvvetler personeli Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası tarafından katliamın yaşandığı Merasim Sokak'ta anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2020 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2020 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Merasim Sokak şehitleri 4. yılında anıldı

Bölücü terör örgütü tarafından, 17 Şubat 2016 tarihinde Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarına yönelik yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden 29 şehit; Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) ve Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) tarafından, katliamın yaşandığı Merasim Sokak'ta anıldı.

Askeri kurumlarda çalışan çok sayıda personelin de katılımı ile yapılan ve İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşu ile başlayan törenlerde, TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen ve SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay Cengiz açıklama yaptılar.

"SAVDES-SEN olarak, şehitlerimizin aziz hatıralarını emanet olarak görüyor, ömrümüz boyunca emanete sahip çıkacağımıza yüce Türk Milletinin huzurunda tekrar söz veriyoruz." diyen Tuncay Cengiz, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; subay, astsubay, sivil memur, uzman erbaş, erbaş ve erleri ile birlikte büyük bir ailedir. Karargahlarda, kışlalarda, El-Bab'da, İdlib'de, Barış Pınarı Harekât bölgesinde, Somali'de, Afganistan'da ve sayamayacağımız yerde hep birlikteyiz. Merasim Sokak'ta da hep birlikteydik. Olmaya da devam edeceğiz. Çünkü bizler, ülkemizin bekası için canını ortaya koymuş kahraman Mehmetçiğin bu yola baş koymuş mesai arkadaşlarıyız." ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin diğer sivil kurumlardan farklı görevler yürüttüğünü ve farklı riskler taşıdığını belirten Cengiz, açıklamasına şöyle devam etti:

"Dolayısıyla 'eşit işe eşit ücret' politikası, eşit iş yapmadığımız ve eşit riskler taşımadığımız için bizlere geçerli değildir. 'Sivil Memur Tazminatımızın' tekrar bizlere verilmesi ile 'Fiili Hizmet Süresi Zammı' hakkının da verilerek bu mağduriyetin giderilmesi için TBMM'ye sunulan 18 maddelik torba yasa teklifimiz ile Milli Savunma Bakanlığınca Cumhurbaşkanlığına sunulan torba yasa tekliflerinin yasalaşmasına yönelik müjdeli haberi Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizden bekliyoruz.

Allah, yurt içi ve yurt dışında terör örgütleri ile canı pahasına mücadele yürüten Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve emniyet güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Allah, vatanımızı, milletimizi son zamanda yaşadığımız deprem, çığ, uçak kazası vb. her türlü felaket ve belalardan korusun."

Mamak Yeni Camii İmam Hatibi Nuri Garbetoğlu tarafından şehitler için Kur'an-ı Kerim ve dua okunması ile şehit isimlerinin anons edilmesi ve "Merasim Sokak Şehitleri "adlı şiir okunduğu sırada duygusal anlar yaşandı. Tören, patlamanın yaşandığı alandaki ağaca şehitler anısına TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen ve SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay Cengiz tarafından şehit isimlerinin yer aldığı plaketin çakılması, alana çelenk ve karanfiller bırakılması ile sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.