SON DAKİKA
Hava Durumu

Menemen Belediyesi ikinci kurada AKP'ye geçti

Menemen Belediye Başkanvekilliği için yapılan kura çekiminde AKP'li Aydın Pehlivan çıktı. Daha önceki kuradan CHP'li Deniz Karakurt çıkmış, AKP kuraya itiraz etmişti.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Menemen Belediyesi ikinci kurada AKP'ye geçti

İzmir Menemen'de Belediye Başkanvekilliği için Millet İttifakı'nın boykot ve önerge hamleleriyle üç kez ertelenen kura çekimi bugün gerçekleşti.

Vali Yardımcısı Hulusi Doğan başkanlığında gerçekleşen olağanüstü meclis toplantısında Millet İttifakı Grubu adına Deniz Karakurt, Cumhur İttifakı adına Aydın Pehlivan başkanvekilliğine yeniden aday oldu. Çekilen kura sonucu Aydın Pehlivan, belediye başkanvekili seçildi.

Kuradan sonra tekbir getirdiler

Kurada AKP'li Pehlivan'ın çıkmasının ardından AKP'li isimler tekbir getirdiği görüldü. Sonucun açıklanmasından sonra CHP'li meclis üyeleri salonu terk etti.

Menemen'de tekrarlanan kurada başkanvekilliğine AKP'li Aydın Pehlivan'ın seçilmesine CHP'den sert tepki geldi. Açıklama yapan CHP'liler, kuranın hukuk dışı olduğunu savundu. CHP'nin başkanvekili adayı Deniz Karakurt, "Menemenlilerin milli iradesi satılmıştır, gasp edilmiş, çalınmıştır" dedi. CHP İl Başkanı Deniz Yücel de kura sonucu ile ilgili hukuki tüm haklarını kullanacaklarını söyledi.

AKP adayının seçildiği kuranın ardından CHP'liler ortak bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un yanı sıra CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP başkanvekili adayı Deniz Karakurt'un yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, CHP'li ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve CHP'li meclis üyeleri de katıldı.

Kura sürecinde neler olmuştu?

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un "zimmet ve irtikap" suçlamasıyla hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle tutuklanmasının ardından yapılan başkanvekilliği seçimi için Millet İttifakı'nın adayı Deniz Karakurt ve Cumhur İttifakı'nın adayı Aydın Pehlivan başkanvekilliği için yarıştı. Seçimde üçüncü ve dördüncü turu eşitlikle biten seçim kurayla sonlanmıştı.

Karakurt'un kazandığı kura sonrası Aydın Pehlivan, seçimi yargıya taşıdı ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu kararın ardından Millet İttifakı kuraya boykot ederek Meclis toplantısına katılmazken, ikinci toplantıda yine Millet İttifakının oylarıyla meclis gündeminden çıkarılması kararı alınmıştı. Valilik ise yaşanan sürecin ardından kura çekiminin bugün yapılacağını duyurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.