SON DAKİKA
Hava Durumu

Medya patronuna öz kızına istismardan ceza

Medya Patronu Fatih Oflaz, kızına 7 yıl boyunca cinsel istismarda bulunmaktan yargılandığı davada 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sabıkasız olması nedeniyle cezası 18 yıl 9 aya indirilen Oflaz için yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Ancak Oflaz'ın karar duruşmasından hemen önce İspanya'ya yerleştiği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2018 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2018 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Medya patronuna öz kızına istismardan ceza

Başta MTV, Eurosport olmak üzere birçok eğlence ve tematik kanalın sahibi olan medya patronu Fatih Oflaz, öz kızına 7 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 2 yıldır yargılandığı davada 22 yıl 9 ay hapis cezasına çartırıldı. Mahkeme Oflaz'ın sabıkasız olmasını dikkata alarak cezasını 18 yıl 9 aya indirdi.

Mahkeme Oflaz için yurt dışına çıkış yasağı koyup adli kontrol uygulama kararı aldı. Ancak karar duruşması öncesi Oflaz'ın İspanya'ya yerleştiği ortaya çıktı. 

Sözcü'de yer alan habere göre, Fatih Oflaz'ın geçtiğimiz hafta yapılan karar duruşması öncesi, İspanyol asıllı eşi Monica ile birlikte İstanbul'dan Madrid'e uçtuğu ve yakınlarına da "Bazı sağlık sorunlarım var. Tedavi olmaya gidiyorum" dediği ortaya çıktı.

Oflaz'ın kardeşi Esra Oflaz: Konuyu maalesef bilmiyordum

Olayın medyaya yansımasının ardından Fatih Oflaz'ın kardeşi Esra Oflaz Güvenkaya da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. "Konuyu son dava aşamasına gelene kadar maalesef bilmiyordum" diyen Güvenkaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu sabah basında yer alan ağabeyim Fatih Oflaz ile ilgili haberlerin tarif edilemez üzüntüsünü yaşadığımı öncelikle sizlerle paylaşmak isterim. Kendim aile içi ruhsal ve fiziksel şiddete maruz kalmış travmatik bir çocukluk ve gençlik geçirdiğim için, bu konuda çok hassas olmam sebebiyle yıllardır çocuklar ve gençlerle ilgi sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyor veya yer alıyorum. Hep dediğim gibi malesef ailesini seçemiyor insan. Ve yıllardır yaptığım çalışmalarda ailemizin veya başımıza gelen kötü olayların kendi kimliğimizi belirlemesine izin vermemiz gerektiğini , travmalarımızı iyiliklere dönüştürmemiz ve kendi varoluşumuzdaki en iyi versiyonumuza ulaşmak için mihenk taşı olarak kullanmamız gerektiğini savunuyorum , ve o şekilde güçlenmeye çalışıyorum.

Bu nedenle, büyük bir hassasiyetle yaklaştığım bu konularda ailemden birinin cinsel istismar ile suçlanması beni açıklanamaz şekilde sarstı . Ben bu konuyu son dava aşamasına gelene kadar maalesef bilmiyordum . Hatta yeğenim dava öncesi bir süre babasının şirketinde çalışmış ve her hangi bir sorun bizlere hisettirmemiş idi. Kızının ağabeyime dava açması ile bu konuyu öğrendim . Ağabeyim kendisine yöneltilen bu suçlamayı şiddetle red etti ve yeğenimin ve eski eşinin kendisine parasal şantaj yaptığını belgeledi ve neticesinde çok büyük meblağdaki bu rakkamı vermediği için karalamak amaçlı bu suçlamanın yapıldığını söyledi. Ve mahkeme süreci bu şekilde başladı.

Benim için öz kızının abime taciz davası açması bile korkunçtu ve üzüntümden Ocak ayında ciddi bir beyin kanaması geçirdim ,ancak tedavi sürecim sürüyor. Ağabeyim ile kızının arasındaki dava şu an temyiz sürecinde. Tüm kalben dileğim ve duam ağabeyimin bu affedilmez, kabul edilmez suçtan aklanması ve kızının inşallah böyle bir tacize uğramamış olması. Ancak denildiği gibi bu taciz olayı gerçekse, bu durumda en ağır cezayı çekmesi gerekir . Kalbim ne kadar dağlansa da bu suç kabul edilemez. Ve şayet bu en ağır ve affedilmez suçu işlediyse ağabeyim ile tüm bağlarımı koparacağımı tüm kamuoyuna bildiririm."

Davanın geçmişi

Medya patronu Fatih Oflaz, öz kızına cinsel istismar suçundan 2 yıl önce hakim karşısına çıkmış, mahkeme yargılama sonunda; ortaya çıkan tanık ifadeleri, Adli Tıp Kurumu'nun verdiği istismar raporuna göre, ruh sağlığının bozulduğuna ve sanık baba Fatih Oflaz'ın birden fazla kez çocuğunu istismar ettiğine karar vermişti. Buna göre mahkeme heyeti, Oflaz'ın kendi çocuğuna karşı kasıtlı işlediği suç nedeniyle 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar vermiş ve onun sabıkasız olmasını dikkate alarak da cezasının 18 yıl 9 ay hapis olarak uygulanmasına hükmetmişti. Karar duruşmasında Oflaz için yurt dışına çıkış yasağı konulup adli kontrol uygulama kararı da alınmıştı.

"7,5 yaşımdan 15 yaşıma kadar sürekli istismara uğradım"

Bugün 26 yaşında olan Ş. O., mahkemede 7 yıl boyunca yaşadıklarını anlatmıştı:

"Babam her zaman despot bir insan oldu. Söylediği her şeyin yapılması gerekiyordu. 7,5 yaşımdan 15 yaşıma kadar sürekli istismara uğradım. Babamla annem ayrıldıktan sonra ben hep annemin zoruyla babamın evine gitmek zorunda kalıyordum. Yıllarca buna sesimi çıkarmadım. Çoğunlukla sanki bir şey olmamış gibi yaşamayı tercih ediyordum. O dönemden itibaren gece uykularım hiç rahat olmadı. Hep kabusla uyandım. Babamdan, beni babamın evine gönderen annemden, buna engel olmadığı için abimden ve karşı koymadığım için kendimden nefret ettim. Sonunda durumu anlatıp gerçeklerle yüzleşmeye karar verdim ve şikayetçi oldum. Ne bu şikayet, ne de yargılamanın sonucu benim yaşadıklarımı değiştirmeyecek. Benim hayatım mahvoldu. Hiç kimse ile hiçbir düzeyde sağlıklı bir ilişki kuramıyorum. Kendimden nefret etmekten vazgeçemiyorum. Annemden ve babamdan nefret ediyorum. Bu da beni dünyada ailesiz, yalnız bir insan haline getiriyor. Benim hayatımı aslında ailem çaldı. Bu hastalığa beni ömür boyu mahkum ettiler. Bunun en büyük sorumlusu da babamdır." demişti.

Ş.O'nun psikiyatristi davada tanık olarak dinlendi

3 kez intihara teşebbüs ettiği belirtilen genç kadının psikiyatristi, mahkemede tanık olarak ifade verdi.

Yaşadıklarını önce annesine anlatan Ş.O. ardından tedaviye başladı. 2013'te başlayan tedavi sürecini yürüten Psikiyatrist Turgut Kundakçı tanık olarak dinlendiği duruşmada şöyle konuştu:

"Mağdur 30'uncu seansta babasıyla yüzleşmek istedi, ancak durumu anlatamadı. Fatih Oflaz'a, 8-15 yaş arasında cinsel istismarına maruz kaldığını bana ilettiğini söyledim. Oflaz bunu kabul etti. Hatta bir süre Amerika'ya gidip 4 seans terapi gördüğünü söyledi. Bunun sebebi olan çocukluğunda başına gelen bir olayı da Amerika'da anlatmış. Benden iyileşmek adına talepte bulundu. Mağdur kızın, babasından istediği tek şey tekrar normal baba-kız ilişkisini yakalayıp yakalayamayacağını görmekti. Fatih Oflaz gayet pozitifti. Kızına 'Aramız iyi olacak' dedi. Mağdurun bana anlattığı her şey travmatik bellekle uyumluydu. Travmatik bellek hiçbir zaman değişmez. Oflaz'ın kızıyla yüzleştiğinde 'iyi bir baba olamadım' deyip ağladığını hatırlıyorum."

Fatih Oflaz: Nafaka kesilince iftira attılar

Fatih Oflaz, yargılama sürecinde iddiaları reddetmiş, suçlamalar için kızının annesini ve kızını suçlamıştı. Oflaz'a göre Anne Aslı Kocaoğlu, kızı için ödediği nafaka kesilince, bu kez emlak aldırmak için kızını babasına karşı yönlendirmeye çalışmıştı. Oflaz, emlak almayı kabul etmeyince de anne-kızın bu yola başvurduklarını iddia ediyordu.

Oflaz, duruşmada şu savunmayı yaptı: 

"Kanser hastalığı geçirdiğim dönemde kızım bana 'Bebek'ten ev al baba' demişti. Aslı, beni kızımın olduğu bir yemeğe davet ederek Çukurcuma mahallesinde bir bodrum katı almam konusunda ikna etmeye çalıştı. Kabul etmedim. 15 Temmuz olayları sonrası Aslı, beni kızımın yaşadığı eve davet etti. Gittiğimde içeride kızım, Aslı ve bir avukat vardı. Avukat, bir metin uzatıp kızıma cinsel tacizde bulunduğumu, bu sebeple çalışamaz hale geldiğini ve 10 milyon dolar vermezsem şikâyette bulunacaklarını söyledi. Suçlamaların tamamı iftiradır."

Oflaz karar duruşmasından önce İspanya'ya yerleşti

Mahkeme, tanık ifadeleri, Adli Tıp Kurumu'nun istismar raporuna göre, ruh sağlığının bozulduğuna ve sanığın birden fazla kez çocuğunu istismar ettiğine karar verdi. Oflaz, çocuğuna karşı kasıtlı işlediği suç nedeniyle 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sabıkasız olması dikkate alınarak cezayı 18 yıl 9 aya indiren mahkeme, yurtdışına çıkış yasağı koyup adli kontrol kararı aldı. Ancak Fatih Oflaz'ın karar duruşmasından birkaç gün önce İspanya'ya yerleştiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.