SON DAKİKA
Hava Durumu

Medicabil Yıldırım Tıp Merkezi hastaneye dönüştü

Yıldırım'da geçen yıl hizmete giren Medicabil Cerrahi Tıp Merkezi, bölgedeki ihtiyaçlar nedeniyle hastaneye dönüştürülerek yeniden hizmete açıldı. 41 yatak kapasiteli hastanede, 17 branştaki poliklinikle birlikte 2 ameliyathane, 1 doğum ünitesi, 1 endoskopi ünitesi, erişkin ve yeni doğan yoğun bakım üniteleri bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2019 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2019 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Medicabil Yıldırım Tıp Merkezi hastaneye dönüştü

Özel Medicabil Hastanesi'nin geçen yıl Yıldırım'da sağlık hizmeti vermeye başladığı Cerrahi Tıp Merkezi bölgedeki ihtiyaçlar doğrultusunda hastaneye dönüştürülerek törenle yeniden hizmete açıldı.

Özel Medicabil Yıldırım Hastanesi'nin açılışına; Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Bursa Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ali Rıza Bir, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İl Müftüsü İzani Turan,  Nilüfer Belediye Başkan Vekili Vildan Özkula'nın yanı sıra siyasi partilerin ve STK'lerin temsilcileri, sağlık hizmeti sunucuları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, Yıldırım'da sağlık hizmet vermeye başladıktan sonra geçen 1,5 yılda yılda sağlık hizmetine yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu, bizleri memnun ederken, hemşerilerimize daha entegre hizmet verebilmek için tesisimizi hastaneye dönüştürme kararı almıştık. Kısa sürede tamamladığımız dönüşümün sonucunda Özel Medicabil Yıldırım Hastanemiz, Yıldırımlılara ve bölge halkımıza, İnegöl'den Yenişehir'e ve de İznik'e kadar olan bütün ilçe halkına da hizmet verecektir. Özel Medicabil Yıldırım Hastanesi, 41 yatak kapasitesi, 2 ameliyathanesi, 1 doğum ünitesi ve 1 endoskopi ünitesinin yanı sıra erişkin yoğun bakım ve yeni doğan yoğun bakım üniteleri ile 100'ün üzerindeki sağlık personeliyle, artık tam donanımlı bir hastane olarak Yıldırımlı hemşerilerimize hizmet veriyor. Bu yatırımı Bursa'ya ve Yıldırım'a kazandırmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz."

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da Türkiye'nin ve Bursa'nın son yıllarda sağlık alanında geldiği noktaya işaret etti. Yılmaz, "Hem özel hastanelerin çoğalması hem hastanelerdeki standardın yükselmesi, ülkemizin sağlık alanında geldiği noktayı ifade etmektedir. Dışarıdan gelen ekonomik baskılara rağmen işadamlarımız yatırımdan asla imtina etmiyor. Bu da ülkemize duyulan güvenin bir ifadesidir. Bu da ülkemizin güçlü olduğunun göstergesidir" diye konuştu. Yılmaz, bu yatırımı Yıldırım'a kazandıran Bilgen ailesine ve diğer tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti.

Açılışa katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten ve Yıldırım'ın 750 bin nüfusuyla Bursa'nın nüfus bakımından ikinci büyük ilçesi olduğuna dikkat çeken Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı da, Yıldırım'da bulunan devlet hastanelerin yanı sıra özel hastanelerin de bulunduğuna dikkat çekti. Yazıcı, Özel Medicabil Yıldırım Hastanesi'nin de bu yatırımlardan bir tanesi olduğunu dile getirdi. Yazıcı, "Yıldırım'a böyle bir sağlık hizmeti kazandıran yönetim kurulu başkanımızı, bu müteşebbis davranışlarından dolayı kutluyorum. Sağlık alanında ülkemiz yakın geçmişte yapılanlarla çağ atlamıştır, hepimiz biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu tür yatırımların öncelikle kendi bulundukları bölgeye değer kattığını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik ise  "Yıldırım ilçemizde böyle bir yatırımın olması takdire şayan. Doğu bölgesinde de böyle önemli bir yatırımın olması gerçekten çok güzel. Yatırımcılarımızı kutluyorum. Hastanemizin bölgemize ve sahiplerine hayırlar getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Törene katılan şehir protokolü açılışın ardından hastane yöneticileri ile birlikte hastaneyi gezdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.