SON DAKİKA
Hava Durumu

'Maraş'ın hesabı verilmediği için Sivaslar oldu'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, 'Maraş olayları'nın 40. yılında Kahramanmaraş'ta bir utanç anıtı yapılmasını isteyerek, "O anıt, tarihiyle beraber anlatılsın. O anıt yapılır, insanlar rahat bir şekilde anmalarını yapabilirlerse bu tartışmalar zaten azalır, biter" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2018 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2018 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Maraş'ın hesabı verilmediği için Sivaslar oldu'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Türkiye Büyük Millet Meclis'inde düzenlediği basın toplantısında, 19-26 Aralık 1978'de Kahramanmaraş'ta Alevilere yönelik yapılan katliama ilişkin konuştu. Sarıbal, "Maraş olayları"nın 40. yılında, o dönem yaşananların üstünün örtülmesine devam edildiğini belirtti.

1980 darbesinin bu olaylar üzerine inşa edildiğini ve 24 Ocak Kararları'nın da bu olaylarla ilişkilendirilmesi gerektiğini ifade eden Sarıbal, Kahramanmaraş'ta 40 yıl önce yaşanan olayları anlattı.

"Tek tek yollara döşenen süreçle Maraş katliamı geliyordu." diyen Sarıbal, Kahramanmaraş'ta o gün yaşananların hesabı verilmediği için "Sivas'ın, Çorum'un, 10 Ekim'in gerçekleştiğini" söyledi.

Kahramanmaraş'ta bir utanç anıtı yapılmasını isteyen Sarıbal, "O anıt, tarihiyle beraber anlatılsın. O anıt yapılır, insanlar rahat bir şekilde anmalarını yapabilirlerse bu tartışmalar zaten azalır, biter. İktidar partisi milletvekilleri, 'provokasyona gelmesinler' diye açıklama yapıyorlar. Onlar, bizimle beraber anmaya geldikleri gün Maraş olaylarının acısı biraz azalır. Bence o açıklamayı yapmak provokasyondur." diye konuştu. 

Sarıbal, 23-24 Aralık'ın da yas günü ilan edilmesi gerektiğini bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin çiğ sütün litresi için ödenen süt prim desteğinin 15 kuruş artırılarak, 25 kuruşa yükseltildiğini açıkladığını anımsatan Sarıbal, küçük üreticinin bu prim desteğini alamadığını ifade etti.

Çiğ sütün para etmediğini vurgulayan Sarıbal, bu nedenle de çok sayıda üreticinin ineklerini kesime göndermek zorunda kaldığını kaydetti.

Süt ve yem paritesinin her gün biraz daha bozulduğunu söyleyen Sarıbal, "Bir litre süt ile 1,5 kilogram yem alınması gerekirken son prim desteğiyle bugün, 1 litre süt ile 1,1 kilogram yem bile alınamıyor." değerlendirmesini yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.