SON DAKİKA
Hava Durumu

'Manda Köyü' üretimde Bursa'ya örnek olacak

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Karaoğlan Köyü'nde hayata geçirilen üretim modeli Bursa'ya örnek olacak. "Bursa Kırsalında Eko-Agro Turizm: Karaoğlan-Manda Evi" projesinin önemli bir ayağı olan Manda Evi'nin geniş katılımlı bir törenle açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2019 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2019 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Manda Köyü' üretimde Bursa'ya örnek olacak

ZAFER OPSAR / BURSAPORT

Bursa'da en çok mandanın bulunduğu, Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Karaoğlan Köyü'nde hayata geçirilen üretim modeli Bursa'ya örnek olacak. "Bursa Kırsalında Eko-Agro Turizm: Karaoğlan-Manda Evi" projesinin önemli ayağı olan "Manda Evi" geniş katılımlı bir törenle açıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü'nün, BEBKA Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde, Mustafakemalpaşa Belediyesi ortaklığıyla gerçekleştirdiği, "Bursa Kırsalında Eko-Agro Turizm: Karaoğlan-Manda Evi" projesinin önemli bir ayağı olan Manda Evi'nin açılışı ile Bursa'da eko-agro turizme yönelik önemli bir adım atıldı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Kılıç Kalkan Ekibinin renk kattığı açılışta projeye ilişkin bilgi veren Uzman Biyolog Burçak Gönül, Karaoğlan Köyü'nde hayata geçirilen projenin çok önemli bir proje olduğunu belirterek, "Bir yerel çeşitliliği korumak için o yöre halkı ile birlikte hareket etmek gerekir." dedi. Projeyi hayata geçirmek için yoğun bir çalışma yaptıklarını ifade eden Gönül, bu süreçte Karaoğlan Kadın Derneği'nin önemli bir işleve sahip olduğunu kaydetti.

2,5 ay süren eğitimler sonunda çoğunluğu kadın 111 kişinin sertifika aldığını belirten Burçak Gönül, "Manda Evi Projesi ile kırsalda sürdürülebilir kalkınmaya destek olmak amacıyla, uluslararası öneme sahip sulak alan olan ve Ramsar Sözleşmesi kapsamında korunan Uluabat Gölü Sulak Alanı tampon bölgesinde yer alan köylerin eko-agro turizm potansiyellerinin değerlendirilmesi ve bu sayede alanın korunmasına katkıda bulunulması amaçlanıyor." diye konuştu.

Uluabat Gölü'nün güney tarafında ve Kirmasti Çayı'nın yakınında bulunan 'Manda Köyü' olarak bilinen Karaoğlan Köyü'nde binden fazla manda bulunuyor. Köyde manda sütünden yapılan yoğurt ve peynir ile manda etinden yapılan sucuk üretimde başı çekiyor. Çeşitli sebze türleri ve bakliyat ile organik yumurta üretimi de köyde öne çıkan ürünler arasında yer alıyor. Köyde üretilen ürünlerin satışı Manda Evi'nin yan tarafındaki otantik küçük evlerin bulunduğu alanda yapılıyor.

Eko-Agro Turizm kapsamında Karaoğlan Köyü'ne gelen ziyaretçilerin istedikleri ürünleri kendilerinin elde edebileceği bir ortam hazırlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.