SON DAKİKA
Hava Durumu

Makinaya bağlı çocuğu sağlık ocağına çağırdılar!

Bursa Sağlık Müdürlüğünce, yüzde 100 engelli ve makineye bağlı yaşayan epilepsi hastası çocuğun ilacının yazılması için sağlık ocağına çağrıldığı iddiasıyla ilgili aile hekimi hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2019 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2019 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Makinaya bağlı çocuğu sağlık ocağına çağırdılar!

Yüzde 100 engelli ve 3 makineye bağlı yaşayan epilepsi hastası 14 yaşındaki Denizhan Darlaz'ın ilacının yazılması için sağlık ocağına çağrıldığı iddia edildi. İddiaya ilişkin Bursa İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada aile hekimi hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, medyada çıkan habere konu olan Denizhan Darlaz'ın epilepsi ve trakeostomi tanısıyla takip edildiği , ilgili aile sağlığı merkezinde en son 18 Temmuz'da kayıtlı olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Denizhan Darlaz'ın aynı zamanda Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi Evde Sağlık Birimine kayıtlı olduğu ve düzenli hizmet aldığı duyurulan açıklamada, "En son 20 Ağustos'ta ilaç reçetesinin yazıldığı, 21 Ağustos'ta ev ziyareti yapıldığı, 2019 temmuz ayı içinde yoğun bakımda farklı tarihlerde 3 defa tedavi gören hastanın naklinin bu birim tarafından gerçekleştirildiği görülmüştür. Habere konu olan iddialarla ilgili aile hekimi hakkında inceleme başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.