SON DAKİKA
Hava Durumu

Mahmut Alınak 10'uncu kez cezaevinde

HEP eski milletvekili ve Odatv yazarı Mahmut Alınak, örgüt üyeliği suçlamasıyla 10. kez tutuklanarak Kars Cezaevi'ne konuldu. Mahmut Alınak gözaltındayken yaptığı açıklamada "Onur kavgası çocukluğumdan beri hep benim bir parçam oldu. Beni merak etmeyin" demişti.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2020 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2020 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mahmut Alınak 10'uncu kez cezaevinde

Odatv yazarlarından, eski HEP milletvekili Mahmut Alınak 10. kez tutuklandı. Geçen hafta Kars'taki evinde arama yapılan Mahmut Alınak gözaltına alınmıştı. 68 yaşındaki Alınak'ın gözaltına alınmasında isnat edilen suç ise; terör örgütü üyeliği iddiasıydı.

Ancak Mahmut Alınak mahkemedeki savunmasında bir ayrıntıya dikkat çekti. Alınak, "Polis ve savcılık sorgusundan da anlaşılacağı gibi PKK/KCK üyeliği suçlaması ile soruşturma başlatıldı, ancak savcılık ifadesinden sonra ne olduysa suçlama ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozma suçuna dönüştürüldü" dedi.

Terör örgütü üyeliği suçlamasıyla gözaltına alınıp, ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozma suçlaması ile tutuklanan Mahmut Alınak, ifadesinde kendisine atfedilen suçlamaları da hatırlattı:

"Bana isnat edilen suçlar; 1- İçler acısı feci bir hayat geçiren kağıt toplayıcıları ile birlikte çöplükten çekçeklerle kağıt toplama girişiminde bulunmak. 2- Bir kavga meselesinden barış için aracılık yapmak isteyen iki kişiyle konuşmak. 3- Emekçilerin Devrim Hareketi (EDH) sürücüsü olarak iki kişinin bize katılmaları konusunda telefon görüşmesi yapmak. 4- Yasaklanan Mehmet Tunç ve Bekes adlı kitabın gelirinin Mehmet Tunç'un ailesine bağışlanması konusunda Mehmet Tunç'un ailesi ile görüşmek. 5- Kürdistan kelimesinin geçtiği bir makaleyi de barış planı adı verilen operasyonun hukukçularla değerlendirilmesini öneren bir makale ve sivil makale yazmak.

Bu soruşturma işte böyle ucube bir soruşturmadır, bu saçma delillerle bir polis ordusuyla evim basıldı."

Mahmut Alınak gözaltının ikinci gününde avukat aracılığıyla gönderdiği mesajda, "Onur kavgası çocukluğumdan beri hep benim bir parçam oldu. Ben onur kavgasındayım. Benim gibi aydınların tutuklanması gerekiyor. Beni merak etmeyin" demişti. Aynı zamanda Alınak'ın oğlu olan Avukat Bişar Alınak, da şu açıklamayı yapmıştı:

"Babamın sağlığı yerinde ve gayet moralli. Evimizde yapılan aramada 50'ye yakın polis, akrepler ve özel hareket timleri vardı. Sanki savaş operasyonu gibi bir uygulama yapıldı. Çağrılsa savcılığa gidecek olan bir kişiye bile bile yapılan bu uygulama kanundan doğan hakkın kötüye kullanılmasıdır. Zira gözaltı süresinin uzatılması da bu tezimizi doğrulayan bir durumdur. Bu sebeple gözaltına ilişkin itirazda bulunmadık. Yargının mengeneye alındığı günümüz hukuk sisteminde gözaltına yapacağımız itirazın beyhude olacağından eminiz. Kaldı ki talepte bulunmak bile hukuksuzluğu meşrulaştırmak anlamına gelecektir."

Hakkında onlarca kez dava açılan Alınak'ın kısa bir süre önce "Mehmet Tunç ve Bêkes" adlı kitabı yasaklanmış ardından İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi, Alınak hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak" iddiasıyla iddianame hazırlamıştı. İddianamede kitapta yer verilen tüm yazılar da suç sayılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.