SON DAKİKA
Hava Durumu

Mağarada mahsur kalan son 3 çocuk da kurtarıldı

Tayland'ın kuzeyindeki Çiang Rai eyaletinde mağarada mahsur kalan son 3 çocuk ile antrenörlerinin mağaradan çıkarılmasıyla pazar gününden bu yana sürdürülen operasyon sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2018 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2018 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mağarada mahsur kalan son 3 çocuk da kurtarıldı

Tayland'ın kuzeyindeki Çiang Rai eyaletinde mağarada mahsur kalan son 3 çocuk ve antrenör kurtarıldı. Böylece mağarada mahsur kalan 12 çocuk ile antrenörleri kurtarılmış oldu.

Kyodo'nun haberine göre, mağarada mahsur kalan son 3 çocuk ile antrenörlerinin mağaradan çıkarılmasıyla pazar gününden bu yana sürdürülen operasyon sona erdi.

Kurtarma çalışmalarını koordine eden Çiang Rai Valisi Narongsak Osatanakorn, yerel saatle 10.00'da başlayan, 19 dalgıcın katıldığı operasyonun son safhasında geride kalan 4 çocuk ve antrenörlerinin dışarı çıkarılmasının amaçlandığını bildirmişti.

Vali Narongsak, "Eğer olağanüstü bir durum yaşanmazsa 4 çocuğun ve antrenörlerinin içeride onlara eşlik edecek doktor ve 3 deniz komandosuyla dışarı çıkarılmasını umuyoruz." demişti.

Narongsak operasyonun bu aşamasının önceki iki güne göre biraz uzun sürebileceği uyarısında bulunmuştu.

Yaşları 11 ila 16 olan 12 çocuk ile 25 yaşındaki antrenörleri, 23 Haziran'da Tham Luang Nang Non Mağarası'na yaptıkları gezide mağaranın girişinin sularla kapanmasının ardından içeride mahsur kalmıştı.

Kayıp grup, mağarada 9 gün süren arama çalışmalarının ardından bulunmuş ancak mağaranın bu bölümünün yağmur sularıyla dolması nedeniyle bulunduktan hemen sonra dışarı çıkarılamamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.