SON DAKİKA
Hava Durumu

Lekelerle hayatı zorlaştıran ev eşyalarını temizlemenin kolay yolları

Rutin ev temizliğini hızla tamamlamanın yolları artık biliniyor. Doğru temizleyicilerle dakikalar içinde günlük temizliği yapabilirsiniz. Ancak detaylı temizlik emek istiyor. Özellikle konu lekeler olduğunda birçok kişi temizliğe saatlerini ayırmak zorunda kalıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2020 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2020 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Lekelerle hayatı zorlaştıran ev eşyalarını temizlemenin kolay yolları

Rutin ev temizliğini hızla tamamlamanın yolları artık biliniyor. Doğru temizleyicilerle dakikalar içinde günlük temizliği yapabilirsiniz. Ancak detaylı temizlik emek istiyor. Özellikle konu lekeler olduğunda birçok kişi temizliğe saatlerini ayırmak zorunda kalıyor. İşte evde başa dert olan lekelerle savaşmak için hayatı kolaylaştıran ipuçları:

Stor Perde Temizliği

Stor perde ve güneşlikleri mekanizmadan çıkarmadan temizleyebilirsiniz. Öncelikle mekanizmanın yan kısmını açarak bir merdivenle stora uzanmalısınız. Ardından beyaz sabun ve ılık su bulunan bir kovada bezinizi sabunlayarak iyice sıkmalı ve yumuşak hareketlerle perdeyi silmeye başlamalısınız. Köpüklü bezle silerek lekelerden ve tozdan arındırdığınız perdenin tamamen temizliğinden emin olmak için perdeyi açıp silinmemiş yer kalıp kalmadığını kontrol etmelisiniz. Köpüklü silme bittikten sonra temiz suyla nemlendirilmiş bez yardımıyla perdeyi durulamalısınız. Sabun bitene kadar duru suyla silmeye devam etmeli, ardından perdeyi kurumaya bırakmalısınız.

Mobilyalardan Çıkmayan Bardak Lekeleri

Orta, zigon sehpa ve masa üzerinde oluşan bardak lekeleri birçok kişi tarafından çaresiz görülüyor. Oysa onların da bir çözümü bulunuyor. Evinizin temizliğine gölge düşüren lekelerden birkaç farklı yolla kurtulabilirsiniz. Lekeli bölgeye diş macunu sürerek elinizde yayın ve beklemeye başlayın. 30 saniyenin ardından bölgeyi nemli bir bezle silerek temizleyebilirsiniz, bu yöntem özellikle su lekeleri üzerinde etki gösteriyor. Bir tatlı kaşığı mayonez ile bir paket kabartma tozunu karıştırarak oluşan sosu, kurumuş lekeli yerlere sürdüğünüzde ahşap masalardan lekelerin zahmetsizce çıktığını görebilirsiniz. Eğer vernikli ahşap üzerinde ısı nedeniyle beyazlama görürseniz, yüzeye biraz kolonya dökerek nazikçe yayabilir ve bir çakmakla nemli bölgeyi ateşe verebilirsiniz. Bu sırada çok az kolonya dökmeye özen göstermelisiniz. Alkol uçup alev söndüğünde lekelerin kaybolduğunu fark edebilirsiniz. İşlem gören sehpayı üzerine zeytinyağı sürerek 3 saat kadar beklettikten sonra temizlemek ise eski parlaklığı yeniden kazanmasına destek veriyor.

Koltuklardan Bu Lekeler Nasıl Çıkar?

Koltuklar, lekeler nedeniyle temizliği en zor olan ev eşyalarının başında geliyor. Lekelenen koltuğu temizlemek için beyaz sabun ve su karışımı yapmalısınız. Leke kurumadan silmeniz, temizliği kolaylaştırıyor. İçi sünger dolgulu olan koltukları silerken lekelerin derine işlememesi için bezi yayarak değil, tampon hareketlerle kullanmalısınız. Lekeli kısmı sabunlu bezle nemlendirdikten sonra bezi bastırıp kaldırarak lekeyi çıkarmanız gerekiyor. Çamaşır suyu ve ağartıcı kullanmamalı, koltukları renkli çamaşırlara uygun leke çıkarıcılar veya beyaz sabun ile temizlemelisiniz. Lekelenmeyi önlemek için günlük yaşamda koltuk örtüsü kullanabilirsiniz.

Halı Temizliği En Zoru Diyenlere

Halının en pratik temizliği arap sabunu ile yapılıyor. Zorlu lekelerde karbonattan destek alınabiliyor. Halı silerken dairesel hareketlere başvurmalısınız. Çok zorlu ve çıkmayan, derin lekeler için halı fırçalarını kullanabilirsiniz. Ancak fırçalamanın halınızın tüylerine bir miktar zarar verebileceğini göze almanız gerekiyor. Halıyı sildikten sonra deterjan kalıntısı kalmayana dek duru suyla silmek öneriliyor. Oldukça uzun zaman alan halı durulamanın ardından halınızı geniş bir alana sererek açık havada kurutabilirsiniz.

Kapıları Temizlemeden Olmaz

Ahşap kapı temizliği için ahşap yüzey temizleyici kullanabilirsiniz. Nemli bir bezle alanı sildikten sonra muhakkak kuru bezle tüm nemi almanız gerekiyor. Kapı kolları bakteri ve virüslerin üremesi için ideal alan oluşturduğundan bu kısımları çamaşır suyu ile silebilirsiniz. Çamaşır suyu krom yüzeylere zarar verebiliyor, bu nedenle sildikten sonra nemli bezle durulamalı ve ardından kurulamalısınız. PVC kapıları temizlerken krem temizleyiciler kullanabilirsiniz. PVC'de çamaşır suyu kullanmak zaman içinde sararmaya neden olacağından önerilmiyor, dilerseniz sadece açma kolunu çamaşır suyuyla silip ardından nemli beze arındırabilirsiniz. Kolları kurulamayı unutmamalısınız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.