SON DAKİKA
Hava Durumu

Le Guen: Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanşında Gençlerbirliği'ni 2-1 yenmelerine karşın ilk maçta 1-0 mağlup olmalarından dolayı elenmeleriyle ilgili olarak ''Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 23:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 23:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Le Guen: Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Gençlerbirliği karşısında galip gelmelerine rağmen elenerek kupanın dışında kaldıklarını söyledi. 

Turu geçmek adına ellerinden gelen mücadeleyi gösterdiklerini belirten Fransız çalıştırıcı, ''Yeterince iyi değildik, yeterince şanslı da değildik. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Ligde gelecek adına iyi sonuçlar almak için bu akşamı hatırlamamız gerekiyor.'' diye konuştu. 

Le Guen, karşılaşmanın sonlarına doğru saha içinde yaşanan gerginliklerle ilgili ise ''Çok şeyi gördüğümü söyleyemem ama saygı kelimesi unutulmamalı. Kazanan takım da olsanız kaybeden takıma saygı duymalısınız.'' ifadelerini kullandı. 

Gençlerbirliği cephesi 

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat ise bu akşam kazanamayan ancak tur atlayan oyuncularını kutladığını söyledi. 

Maç sonu saha içinde nahoş olayların yaşandığını, bunların da güzel olmadığını vurgulayan Özat, şunları kaydetti:

''Olayların temeline uzağım. Kimse bana 'hocam sen şunu yaptın' diyemez. İnanılır gibi değil. Bursaspor bu ülkenin 5'inci büyüğü. Hiçbir şey bunu değiştirmez. Hatayı başka yerde aramalılar. Son 2 dakikalık kavgaların arkasına sığınıyorlarsa durum vahim demek ki. Olayları öğreneceğim. Hata varsa kim yaptıysa da ona özür dileteceğim. Ümit Özat dışında takım çalıştıran kimse 'Bursaspor Türkiye'nin 5'inci büyüğüdür' dememiştir. Bu gerginlik geçen seneden geliyor ama biz de profesyoneliz.''

Özat, kendisinin de bir dönem Bursaspor forması giydiğini ve o dönem yeşil-beyazlı camia için elinden geleni yaptığını vurgulayarak, ''Tribünlerden edilen küfürler üzücü. Benim hakkım helal olsun, canları sağ olsun. Onlar etmiyorlarsa etmesin.'' dedi. 

Bir gazetecinin, Gençlerbirliği futbolcularının attıkları golden sonra zaman geçirmeye yönelik hareketlerde bulunduğunu ifade ederek yönelttiği "Bunu etik buluyor musunuz?'' sorusuna Özat, ''İlk defa mı zaman geçiren takım görüyorsunuz? Hiçbir teknik direktör oyuncularına 'yere yatın zaman geçirin' demez. Ayrıca bu sorunun muhatabı hakem. Zaman, yere yatılarak geçirilmez, pas yapılarak geçirilir.'' yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.