SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuzey Irak'ta patlama: 2 asker şehit

Kuzey Irak'ın Kanireş bölgesinde PKK tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu iki asker şehit oldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2018 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2018 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kuzey Irak'ta patlama: 2 asker şehit

Şemdinli'nin Ortaklar bölgesi yakınında, Irak'ın kuzeyindeki Kanireş bölgesinde bulunan Çamtepe'de PKK'lılar tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcı askerin birliğin geçişi sırasında infilak etti. Patlamada ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu. Bölgedeki PKK'lileri etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon başlatıldı.

TSK'den patlamaya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"21 Şubat 2018 tarihinde Hakkâri/Şemdinli (Irak kuzeyi uzanımı) Çam Tepe üs bölgesinde bulunan unsurlarımızın icra ettiği operasyon esnasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz. Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.