SON DAKİKA
Hava Durumu

Koş Muhammed koş!

Bursa'da özel bir tenis kulübünün mutfağında çalışan annesinin verdiği siparişleri almak üzere koşarken keşfedilen Muhammed Haylaz, her antrenmanda 3 raket kırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2012 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2012 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Koş Muhammed koş!

Tenis kulübünün mutfağında görev yapan annesinin verdiği siparişleri almak için koşarak gittiği market yolunda dikkati çeken Haylaz'ın, Bursa'nın saygın sanayicilerinden Celal Gökçen ve eşi Birgit Gökçen'in büyük desteğiyle tenis sporundaki yolculuğu da başladı.

Gökçen ailesi sayesinde Türkiye'nin yanı sıra Almanya ve İspanya'da eğitim alan, kamplara katılan genç sporcu, 0 ve 12 yaş Türkiye, 12 yaş Almanya, 16 yaş Türkiye birincilikleri ile 16 yaş tenis Europe finaline kadar yükseldi.

2016 OLİMPİYAT KADROSUNA SEÇİLDİ

Tenis Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi, çalıştırıcı Hasan Ataç, gazetecilere, Muhammed Haylaz'ın yeteneğini kısa sürede keşfeden milli takım hocası tarafından 2016 Londra Olimpiyat Oyunları kadrosuna seçildiğine dikkati çekti.

Tenis milli takım hocasının ayrıca Haylaz için ''sürpriz bir oyuncu, Türkiye adına dünya tenisinde bir ilk olabilecek'' dediğini kaydeden Ataç, Haylaz'ı 2016 Olimpiyatları için Türkiye, İspanya ve birçok Avrupa ülkesinde 4 yıllık zorlu bir hazırlık döneminin beklediğini açıkladı.

Muhammed Haylaz'ı olimpiyatlara hazırlayan antrenör Mesut Ay ise genç tenisçinin baskıcı oynadığını ve defansı çok sevmediğini belirtti.

Ay, şunları kaydetti:

''Her zaman hücum oynamak istiyor. Fiziki itibarıyla çok güçlü bir oyuncu. Bundan dolayı malzeme noktasında sıkıntı çekiyorum. Özellikle İspanya'daki her antrenmanda 3 raket patlatıyor. Biz raket çekmekten bıktık, o raket patlatmaktan bıkmadı. Ayrıca her ay 1 ya da 2 çift spor ayakkabı eskitebiliyor. Bununla ilgili sorun yaşayabiliyor. Çalışkan, hırslı, adı gibi haylaz.''

MARKET YOLUNDA BAŞLADIĞIM KOŞUYA DEVAM EDİYORUM

Hocasının raketleri patlattığı için gururla ve keyifle eleştirdiği Muhammed Haylaz ise ''Her maçta raket patlatıyorum. Hocalarım hem kızıyor hem seviniyor. Ne ayakkabı dayanıyor ne de başka bir şey. Arkadaşlarımdan daha güçlüyüm, o yüzden böyle şeyler yaşanıyor'' dedi.

Haylaz, tenis serüveninin market yolunda başladığını hatırlatarak, ''Markete koşarken keşfedildim, hala koşmaya devam ediyorum. Milli takımda da büyük başarılar elde etmeye çalışacağım. Koşmaya devam'' diye konuştu.

Dünyada ilk 10'a gireceğinden şüphesi olmadığını dile getiren Muhammed Haylaz, Bursa'yı çok sevdiği için kent dışındaki bir kulüpten gelen teklifleri geri çevirdiğini, Nadal ve Federer gibi tenisin yıldız oyuncularına karşı oynamayı da hayal ettiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Kulüp Müdürü Taha Başparmak da Haylaz'ın özellikle uluslararası platformda ön plana çıkmasında önemli bir destek veren Gökçen çiftine teşekkür etti.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.