SON DAKİKA
Hava Durumu

Konya'da 40 metre derinliğinde yeni obruk oluştu

Geçen yıl sonunda 505 obruk tespit edilen Konya Karapınar'da her geçen gün yeni obruklar oluşuyor. Tarım işçileri, işittikleri gürültünün ardından mısır hasadı yapılan tarlada 10 metre çapında ve yaklaşık 40 metre derinlikte içi su dolu obruk buldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2021 02:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2021 02:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Konya'da 40 metre derinliğinde yeni obruk oluştu

Yeraltı sularının çekilmesi ve toprağın çökmesiyle oluşan obruklar, Konya Karapınar'da tehlike saçmaya devam ediyor. Geçen yıl sonunda 500'ün üzerinde obruk tespit edilen ilçede dün de 10 metre çapında, 40 metre derinliğinde yeni bir obruk oluştu.

Reşadiye Köyü Üç Obruk mevkisinde yaşayan tarım işçileri, işittikleri gürültünün ardından mısır hasadının yapıldığı tarlada obruk olduğunu fark etti. İçi su dolu obruğun, 10 metre çapında ve yaklaşık 40 metre derinlikte olduğu anlaşıldı. Obruğun meydana geldiği tarlanın, önceki gün üretime hazırlanması için traktörle sürüldüğü öğrenildi.

'DİĞERLERİNDEN FARKLI, ÇOK KORKUTUCU' 

Bölgede çiftçilik yapan Hikmet Koçhan, obruğun büyük bir gürültüyle çöktüğünü söyledi. Çökmenin ardından toz bulutu oluştuğunu ifade eden Koçhan "Arkadaşlarla baktığımızda aşırı derece korktuk. Obruk içerisinde su var. Yaklaşık 40 metre. Obruk sürekli çöküyor ve genişliyor. Bu obruk derinlik bakımında diğerlerinden farklı, çok korkutucu" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.