SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan sert çıkış: Suriye'ye TÜGVA'cıları gönder, komutan da Bilal olsun!

CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Komando marşı söyleyen TÜGVA'cılar var. En büyük komutanımız da Erdoğan diyorlar. E gönder kardeşim onları Suriye'ye. Oradaki komutanı da Bilal Erdoğan olsun."

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2021 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2021 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kılıçdaroğlu'ndan sert çıkış: Suriye'ye TÜGVA'cıları gönder, komutan da Bilal olsun!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanına tanınan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkereye hayır oyu vereceklerinin işaretini verdi.

Suriye ve Irak'a yapılacak askeri harekatlar konusunda Cumhurbaşkanına iki yıl daha yetki veren tezkere konusunda konuşan Kılıçdaroğlu, AKP'nin torba tezkere dönemi başlattığını söyledi. "Her şeyi koymuşlar bir tezkerenin içine gelin buna evet deyin diyorlar. Niye kardeşim?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Biz senin her dediğinin altına mühür mü basacağız. Ne ne değildir nedir bir anlat. Bunları anlatmıyorsun. Tezkereler gelirdi terörle mücadele konusunda 6 ay bir yıl gelinir bilgi verilir. Arkasından yeni bir tezkere gelir veya olay biterdi. Şimdi iki yıl. Niçin? Bilen var mı? Bu işle ilgilenenler de bilmiyor. Ben iki yıl getiriyorum sen de oy vermek zorundasın niye kardeşim? Herkesi papağan gibi görme alışkanlığı var. Onu herkes yapabilir ama biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Senin her dediğine evet deseydik o zaman niye ayrı parti kuruyoruz. MHP her dediğine evet diyebilir. Ama biz milli kurtuluş savaşı geleneğinden gelen bir partiyiz." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:

KİMSE ENDİŞE ETMESİN: Çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu biliyorum. Herkes Türkiye nereye doğru savruluyor diye endişe içinde. Ama kendilerine şunu açık net ifade edeyim. CHP olduğu sürece hiç kimse endişeye kapılmasın. Bu ülkenin demokrasisini büyütmek hanelere huzur getirmek gibi temel bir görevimiz var, görevimizin başındayız kimse endişe etmesin.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SÖZ: (Doğum Kliniği Asistanı Doktor Rümeysa Berin Şen'in ölümü) Pandemi dönemi ciddi sorunlar yaşadık. Sağlık çalışanlarımız 36 saat uyumadan çalıştılar, uzun süre evlerine gidemediler. Ve bizler hep birlikte sağlık çalışanlarımızı alkışladık. Onların minnet borcumuzu bir şekilde ifade etmeye çalıştık ama aynı sorun artarak devam ediyor. 36 saat gözünü kırpmadan çalışmak ne demektir? Ve 36 saatin sonunda evine gideyim diye yola çıkıyorsunuz ve trafik kazasında hayatınızı kaybediyorsunuz. Bir sağlık çalışanının 36 saat çalışması demek kadro eksikliği var, dışarıda atama bekleyenler var demektir. Neden atama yapmıyorsunuz? Var olan kadroları kimler boş tutuyor?  (Sağlık Bakanı'nın atama açıklamasına) Ne oldu? İki üç ay. Sağlık çalışanlarının bütün dalları bekliyor. Atama yapın. 740 bin sağlık çalışanı atama bekliyor. Personel eksikliği nedeniyle insanlar olağanüstü gayretler sarf ediyorlar. Nereden çıktı 24-36 saat. Bunlar insan değil mi? İnsanı robot olarak gören bir anlayış olabilir mi? Sağlık çalışanlarına sesleniyorum, yurt dışına gideceğim diye telaşa kapılmayın bu ülkede size her türlü olanağı sağlayacağız söz veriyorum bütün sağlık çalışanlarını başımızın üzerinde taşıyacağız.

SARAYDA FETÖ'CÜ ORDUSU VAR: (Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu) Terörle mücadelede yaralanmış. Helikopter gidip alıyor geliyor ama helikopterin ineceği yer yok, başka bir yere iniyor ambulans yok. Arkadaşımız hayatını kaybetti. Sorumlusu kim? Eskiden askeri hastaneler vardı: Örneğin GATA vardı 600 yataklı hastaneler vardı bu askeri hastaneler neden hangi gerekçeyle kapandı? Dünyada hastanesi olmayan tek ordu Türk ordusu. Niye askeri hastaneleri açmıyorsunuz? Askeri hastaneleri 'içeride FETÖ'cüler vardır' gerekçesiyle açmadılar, Saray'a baktığında FETÖ'cü ordusu görürsün. Allah'ın izniyle iktidarımızın ilk bir haftasında askeri hastanelerin tamamı açılacak.

GELİYOR GELMEKTE OLAN: (Terörle mücadele sırasında yaralanıp gazi olamayanlar derneği) 7 aydır MHP'nin kanun teklifi bekliyor. Niye? Onları gazi saymıyorlar ama biz onları gazi sayıyoruz. Neden beklediğini söyleyeyim. Saraydan irade alınmadığı için bekliyor. Saray bizim yanımızda diye düşünüyorsanız, Saray sizin değil beşli çetenin yanında. Eğer bunlar yapmazsa, bunlar hala rant ve ihale dağıtıyorlarsa hiç merakta kalmayın geliyor gelmekte olan. Çözeceğiz. Ne zamandan beridir milliyetçiler birilerinden talimat, emir alır.

İKTİDAR BATI'NIN ÇİFTÇİSİNE ÇALIŞIYOR: Kars'ta sokaklarda gezdiğim her yerde ceplerim ne olursunuz bana iş bulun kağıtlarıyla doldu. Bu güzel ülkemiz kan kaybediyor. Türkiye genelinde ifade ediyorum. Ekonomik açıdan ülkede kan kaybı olunca bunun her yere sıçradığını görüyorsunuz. Benzer tabloyu Doğu Anadolu'nun bütün illerinde görebilirsiniz, Ekmiyorlar dışarıdan alıyorlar. İthal ediyorlar. Kendi çiftçisi kazanmasın ekmeğe muhtaç olsun ekmek vereyim oyunu alayım mantığıyla gidiyorlar. Ama başka ülkenin çiftçilerine buradan milyar dolarlar aktarılıyor. Büyük ithal etmişiz AK Parti hükümetlerinde 7 milyar 365 milyon dolar ödemişiz. Sadece bu mu? Hayır. Küçük baş hayvan da 373 milyon 215 bin dolar. Yetmemiş kırmızı et ithal etmişiz, ona da 1 milyar 433 milyon dolar ödemişiz. 9 milyar 171 milyon dolar toplam ödediğimiz para! Vicdanı olan herkese sesleniyorum 9 milyar 171 milyon doları biz kendi besicimize ödeseydik ne olurdu? Orta Doğu'yu beslerdik. Kafkaslar'ı beslerdik. Bu iktidar Batı'nın çiftçisine çalışıyor. Çiftçi kardeşlerim merak etmeyin, o bölgeyi tarım ve hayvancılık açısından stratejik alan ilan edeceğiz. Türkiye'nin besicilikte ne kadar ileri gittiğini herkes görecek. Ele muhtaç olmadığını herkes görecek. Mazotu ÖTV'siz vereceğimi söyledim.

KARS VALİSİ'NE ÇAĞRI: (Çamçavuş Köyü) Bir baraj yapıyorlar. Baraj yapıldığı için köyü taşıyorlar. Ama köy barajla yol arasına sıkışmış halde hayvanlar meraya gidecek yolu geçmeleri mümkün değil. Köprü istiyorlar biz köprü yapmayız diyorlar. Su istiyorlar , kuyu açın diyorlar. Açtılar kuyu ama suda yüksek arsenik var. Buraya hala su gelmiyor. Buradan Kars Valisi'ne sesleniyorum. Özel idareden yapıyorsan yap kardeşim, istiyorsan devlet su işlerini harekete geçir yap kardeşim. İki ay süre veriyorum yapmazsan o köye CHP suyu getirecek kardeşim! Bir köyü nasıl susuz bırakırsınız ya? Bir de cami yapmışlar il özel idaresi ruhsat veriyor. Cami kaçak. Akıl alacak gibi değil. 

GRİ LİSTE: Türkiye'nin itibarını ayaklar altına almaya bu hükûmetin ne hakkı ne yetkisi vardır?
(Gri liste) Türkiye Cumhuriyeti devletinin itibarını ayaklar altına almaya bu hükümetin ne hakkı ne yetkisi vardır? İtibar bu kadar rahat kaybedilecek bir olay mıdır? Geliyor terörle mücadele ediyorum vesaire falan filan diye bir sürü laflar ediyor iktidar kanadı, ama El-Kaide olunca, IŞİD olunca onların banka hesaplarına, para hareketlerine ses çıkarmıyorlar. Sanıyorlar ki dünya görmüyor! Dünya tamamını görüyor ya, sen hangi çağda yaşıyorsun?

DEVLETİ YÖNETEMİYORLAR: (Erdoğan'ın "Her evde araba var, kapıcısında araba var" açıklamasına) Sen asgari ücretin ne kadar olduğunu biliyor musun? Sen o insanların nasıl yaşadığını biliyor musun? Bilmiyorsan Güngören'e gör orada, en çok oy aldığın yerlerden biri. Devleti yönetemezler, yönetmiyorlar da zaten, öyle bir dertleri de yok. Devleti soyulacak bir organ olarak gördüyseniz yönetmezsiniz. Acaba o şahıs yaşam kalitesi diye bir deyimin olduğunu biliyor mu?

BÜYÜKELÇİ KRİZİ: Osman Kavala açıklaması yapan 10 büyükelçiyi istenmeyen adam ilan etme talimatına) Vatandaşlarımız böyle garip bir yönetime hiç tanık oldu mu? Bu şunu gösteriyor bir devlet bir kişinin iki dudağına teslim edilemez. Ederseniz bu tür garip olaylarla yüzde yüz sık aralıklarla karşılaşırsınız.

YEMEZ ARTIK, MİLLET UYANDI: Memleketi bu hale kim getirdi? Dünyanın en basit sorusu. Dış güçler diyorlarsa o zaman 20 yıldır Türkiye'yi dış güçler yönetiyor da bizim mi haberimiz olmadı. Bu kararları dış güçler alıyorsa beyefendi senin saraydaki görevin ne? Neden Türkiye devletini dış güçlere teslim ettin? Sanıyor ki millet bu havucu yiyecek, yemez artık millet uyandı. Biliyor artık. Sen yürütemiyorsun ve Türkiye'yi felakete hazırladın. Bir kara kışla karşı karşıya herkes. Dış politikasının milli olması gerektiğini defalarca açıkladım. Dış politikanın iktidarı muhalefeti değil ortak ses çıkarması lazım.  Bunun için de dış politikayla ilgili alınacak kararlar konusunda en azından grubu olan partilere bilgi verilmesi lazım. AK parti iktidarında maalesef bunlar hiç olmadı. Dışişleri Bakanlığı tümüyle devre dışı bırakıldı. Büyükelçiler olayında dışişleri bakanlığının bütün bürokratları  günün 16 saatini çalışarak bu kazayı atlatmayı başardılar. Nasıl oluyor da dış politikada milli politika belirleyemiyoruz?

TEZKERE AÇIKLAMASI: Torba tezkere dönemi başladı. Her şeyi koymuşlar bir tezkerenin içine gelin buna evet deyin diyorlar. Niye kardeşim? Biz senin her dediğinin altına mühür mü basacağız. Ne ne değildir nedir bir anlat. Bunları anlatmıyorsun. Tezkereler gelirdi terörle mücadele konusunda 6 ay bir yıl gelinir bilgi verilir. Arkasından yeni bir tezkere gelir veya olay biterdi. Şimdi iki yıl. Niçin? Bilen var mı? Bu işle ilgilenenler de bilmiyor. Ben iki yıl getiriyorum sen de oy vermek zorundasın niye kardeşim? Herkesi papağan gibi görme alışkanlığı var. Onu herkes yapabilir ama biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Senin her dediğine evet deseydik o zaman niye ayrı parti kuruyoruz. MHP her dediğine evet diyebilir. Ama biz milli kurtuluş savaşı geleneğinden gelen bir partiyiz. 

ASKERİMİZ ŞEHİT OLMASIN: Biz bütün Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine göndereceğiz diyoruz, kavga olmayacak Suriye'de diyoruz. Beyefendinin bakış açısı ise 3.5 milyon Suriyeli az geldi şimdi bir de İdlib'den bir ordu gelsin. Niye kardeşim? Suriye ile savaş değil, Suriye ile barışacağız. Büyükelçilikleri açacağız karşılıklı. Daha fazla sığınmacı mülteci istemiyoruz. Bunu öngören büyün düzenlemelere karşıyız. Biz hiçbir askerimizin ve polisimizin Suriye'de şehit olmasını istemiyoruz. Suriye'de askerimiz şehidimiz gitti, mücadele. Ne mücadelesi? Barış varken neden kavga? 33 askerimizi Ruslar şehit ettiler. Soruyorum 33 askerimiz şehir edilirken sen ne yaptın? Koşa koşa Putin'in ayağına gittin. O gideceğine sen gittin. Bu benim onuruma dokunuyor. Bir de kapıda beklettiler, bir de onu televizyonlarda yayımladılar. Böyle bir devlet yönetimi olur mu!

TÜGVACILARI GÖNDER: Suriye'ye barış getireceğiz, bütün komşularımız barışacağız. Büyük Ortadoğu projesini hayata geçireceğiz. Bizim askerlerimiz şehit olsun istiyor beyefendi. Komando marşı söyleyen TÜGVA'cılar var. En büyük komutanımız da Erdoğan diyorlar. E gönder kardeşim onları Suriye'ye. Oradaki komutanı da Bilal Erdoğan olsun. (Gazete Duvar)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.