SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: Ferah, aydınlık günler gelecek

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, "2019 yılı Mart'ında yapılacak yerel seçimler, güneşi hissettiğimiz ferah, aydınlık günlerin başlangıcı olacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2018 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2018 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kılıçdaroğlu: Ferah, aydınlık günler gelecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, 2018'in, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığında Anadolu'nun içinde bulunduğu umutsuz halin, farklı örneklerle bugüne taşındığı bir yıl olarak geride kaldığını belirtti.

Türkiye'nin insan hakları, yargı bağımsızlığı, demokrasi ile ifade ve medya özgürlüğünde, dünyanın en alt liginde yer aldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, milyonların adalet, iş ve aş arayışının sürdüğünü, gelir dağılımındaki eşitsizliğin kökleştiğini, eğitim sistemindeki kötüleşmenin durdurulamadığını, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet, istismarın önlenemediğini savundu. 

"2019 yılı Mart'ı aydınlık günlerin başlangıcı olacak"

2019 yılı Mart'ında yapılacak yerel seçimler, güneşi hissettiğimiz ferah, aydınlık günlerin başlangıcı olacak. Başarmanın coşkusuyla, 2019 Mayısı'nda, Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'yi başlatmasının 100. Yılı'nı kutlayacağız çünkü Milli Mücadele, Atatürk'ün 4 Ekim 1922'de TBMM kürsüsünde tanımladığı üzere 'Düşman elleriyle viran olmuş ve her köşesini kurtarmak için seve seve can vermiş çocuklarımızın kanıyla sulanmış' yurdumuzun, tarihte benzeri az görülen bağımsızlık mücadelesinin adıdır."

Atatürk'ün bu mücadelenin merkezini "Milletin yazgısını doğrudan doğruya üstlenerek, karamsarlık yerine ümit, tereddüt yerine azim ve iman koyan ve yokluktan koskoca bir varlık çıkaran Türkiye Büyük Millet Meclisi" olarak gördüğünü aktaran Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin temelinde ise milletin azim ve kararlığı ile milletin kayıtsız şartsız egemenliğinin bulunduğunu vurguladı.

"Biz başaracağız"

Kemal Kılıçdaroğlu, 1919'un yüzüncü yılında, Atatürk'ün yol göstericiliğinde milletin mutlak egemenliğini hedefleyen, hak, hukuk, adalet mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdüreceklerini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Biliyor ve inanıyoruz ki saltanatları sürsün diye Türkiye'yi yokluğa, bu ülkenin insanlarını da yoksulluğa mahkum eden anlayışın, kibir abidesi saraylarındaki iktidarlarını sonlandırmak, tüm vatanseverlerin kendisine, çocuklarına ve ülkesine karşı görevidir. Biz başaracağız." ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.