SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: Doğayla inatlaşmamalıyız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Doğaya saygılı, doğayla inatlaşmadan bir kentleşme kültürünü geliştirmek zorundayız." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2018 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2018 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kılıçdaroğlu: Doğayla inatlaşmamalıyız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ünye ilçesi Cevizdere mevkisinde bulunan Karadeniz Sahil Yolu'ndaki ulaşımı sağlayan ve sel felaketinde çökme meydana gelen Cevizdere Köprüsü'nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. 

Bu bölgede bir felaket yaşandığını ve bir vatandaşın hayatını kaybettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Ailesini ziyaret ettik, başsağlığı dileklerimizi ilettik, Allah rahmet eylesin. En büyük arzumuz can kaybının fazla olmaması." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, iklim değişikliklerine işaret ederek şöyle konuştu:

"Tüm dünya biliyor, dolayısıyla doğaya saygılı olmamız lazım, kentlerde yapılaşmayı doğaya saygılı yapmamız gerekiyor. Doğayla inatlaşmanın hiçbir mantığı, hiçbir gerekçesi yoktur. Doğayla inatlaşırsanız, dere yatağına ev yaparsanız, dere yatağına okul yaparsanız, dere yatağına bina yaparsanız bir süre sonra doğa kendi intikamını alır. Dolayısıyla doğaya saygılı, doğayla inatlaşmadan bir kentleşme kültürünü geliştirmek zorundayız."

İklim değişikliğinin bunu zorunlu kıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu çerçevede özellikle belediye başkanlarına büyük görevler düşüyor. Bugün dünyada bir kentleşme yapılırken, yol yapılırken, köprü yapılırken, dere yatakları, yollar, yüz yıllık sis, yüz yıllık kar yağışı, yüz yıllık yağmur yağışları dikkate alınarak kentleşme yapılıyor. Bu çerçevede kent yeniden düzenleniyor, olgunlaştırılıyor." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, bu tür felaketlerden dersler çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

Vatandaşların mal kayıplarının olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu kayıpların kısa sürede sosyal devlet anlayışı içerisinde giderilmesini istedi.

Şiddetli yağış sonucu Cevizdere Köprüsü'nün yıkıldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Yıkılan bir köprümüz var, eski yıllarda yapılan, eski teknolojiyle yapılan bir köprü. Bu köprü de kısa süre içerisinde tamir edilecek, yanındaki köprüyle birlikte yeni bir köprü yapılacak ve bu köprünün de kısa süre içinde hizmete açılacağı ifade edildi. Ben tekrar tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım kısa süre içerisinde tüm bu acılar son bulmuş olur."

Kılıçdaroğlu, selde yaralanan vatandaşlar ile zarar gören iş yerleri ve mahalleleri ziyaret etti 

Kılıçdaroğlu, Ünye ilçesi Karadeniz Sahil Yolu'ndaki ulaşımı sağlayan ve çökme meydana gelen Cevizdere köprüsündeki incelemesinin arıdından aynı bölgedeki tekstil fabrikalarına ziyaret gerçekleştirdi. 

Kılıçdaroğlu, iş yeri sahipleri ve işçilere geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Ünye Devlet Hastanesi'ne giden Kılıçdaroğlu, selde yaralanan ve ortopedi servisinde tedavi gören İsmet Koç, Şükriye Kınacı, Hayati Yeşilyurt ve Hasan Arslan'ı ziyaret ederek geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Daha sonra selden zarar gören Fatsa ilçesi Yalıköy Mahallesi'ne giden Kılıçdaroğlu, burada evleri zarar gören vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinledi. 

Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, sel sularının bir kısmını kumla doldurduğu Yalıköy Balıkçı Barınağı'nda incelemelerde bulunarak balıkçılarla görüştü. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.