SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: Adamlar tutuldu, paralar verildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın  "Erdoğan, CHP Genel Başkanlığı için bir CHP'liye destek vaat etti..." iddiası ile ilgili olarak, "Erdoğan, CHP'yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor. Devletin en kilit noktasındaki isimleri devriye soktuğunu biliyorum. CHP'yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Adamlar tutuldu, paralar verildi biz bunu gayet iyi biliyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2019 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2019 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kılıçdaroğlu: Adamlar tutuldu, paralar verildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın  "Erdoğan, CHP genel başkanlığı için bir CHP'liye destek vaat etti..." iddiası ile ilgili olarak, "Erdoğan, CHP'yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor. Devletin en kilit noktasındaki isimleri devriye soktuğunu biliyorum. Okuduğumda doğrudur dedim. İsim vermek istemiyorum" dedi.

FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programında gündeme dair açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Ben şaşırmadım efendim,CHP'yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu, paralar verildi biz bunu gayet iyi biliyoruz. Akıl var mantık var, başka işin mi gücün mü yok" diye konuştu.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre Kılıçdaroğlu, HDP'nin erken seçim çağrısına ise, AKP ve MHP'nin ortak bir karar ile erken seçim önermesi durumunda kendilerinin de buna destek vereceklerini belirtti.

Erdoğan'ın ülkeyi yönetemediğini söyleyen CHP lideri, "Milletin anası ağladı, perişan vaziyette" görüşünü dile getirdi ve ekledi:

"Erken seçim olur veya olmaz. Biz erken seçim olacakmış gibi konuşmuyoruz. Erken seçimin olabilmesi için Erdoğan'ın karar vermesi lazım. O söylediği andan itibaren MHP'liler AKP'liler bir araya gelecekler erken seçim kararı alacaklar. Getirirlerse böyle bir kararı biz de erken seçime gidelim diyebiliriz. İşin özünde yatan nokta, Erdoğan ve ekibi Türkiye'yi yönetemiyorlar. Yönetemediğini o da görüyor aslında. Sade vatandaş da görüyor. Milletin anası ağladı, perişan vaziyette.

Bütün dünyayı kendimize düşman ettik. Dolayısıyla yönetilemiyor. Erdoğan çıkıp şunu diyebilir, "Madem siz istiyorsunuz, dediklerinizi kabul ediyorum erken seçim kararı alacağım" diyebilir İYİ Parti'ye. Bizim için öncelik, bu memlekette huzuru, barışı, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'yi sağlamak. Seçimin ne zaman olacağı konusunda tahminde bulunmakta zorlanıyorum. Erdoğan'ın sağlıklı bir ruh hali yok. Böyle bir ortamda ne zaman seçim olur bilmiyoruz. İstiyorlarsa yarın sabah getirsinler biz seçime onay veririz.

Belediyelere atanan kayyımlarla ilgili eleştirilerine devam eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu demokrasi mi? Siz demokrasiyi katlediyorsunuz, çözüm arıyorsunuz. Demokrasinin D'si bu süreçte yoktur. Yeni aday çıkaralım diyorlar. Halkın oyuyla gelen bir kişinin yerine yukarıdan başkasının getirilmesi oyları yok saymaktır. HDP diyor ki 'madem tekrar seçime gidelim. Yeni bir kişi gelsin' Bu doğru bir tavır tabii ki. Demokratik sistemi kim istiyorsa bir araya gelmeleri doğanın gereği. Demokratik parlamenter sistem istiyoruz. Bağımsız yargı, yasamanın gerekeni yapması ve bir kişinin tahakkümünden kurtulmasıdır. Bizim yaptığımız ittifakı Erdoğan bozmak istiyor."

Başörtülü kadınlara yönelik iki saldırıyı da değerlendiren Kılıçdaroğlu, olayları provokasyon olarak niteledi ve "Ben ve benim partim onların sorunlarına çözüm bulmak için onların hizmetindedir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.