SON DAKİKA
Hava Durumu

'KHK'ler ile hukuksuzluk yaratanlar yargı önünde hesap verecek'

Eğitim Sen Bursa Şubesi'nin OHAL komisyonunun lağvedilmesi talebiyle gerçekleştirdiği basın açıklamasında, "OHAL KHK'lerinden güç alarak her türlü hukuksuzluğa imza atanlar, yargı önünde mutlaka hesap vereceklerdir" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2021 22:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2021 22:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'KHK'ler ile hukuksuzluk yaratanlar yargı önünde hesap verecek'

Eğitim Sen Bursa Şubesi, Kent Meydanı'nda OHAL komisyonunun lağvedilmesi talebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, KHK ile ihraç edilenlerin hukuksuz uygulamalara maruz kaldığını, OHAL döneminden bugüne kadar çıkarılan KHK'larla 135 bini aşkın kişinin fişleme, müdür ve kurum kanaati, sosyal medya paylaşımları, sosyal çevre soruşturması, sendika üyeliği, banka hesabı gibi normal koşullarda asla suç olarak değerlendirilemeyecek gerekçelerle kamudan ihraç edildiğini söyledi.

Eğitim Sen ve KESK'in mücadele tarihi boyunca darbelerin, baskıların ve anti demokratik uygulamaların hedefi olduğunu belirten Erdem, "20 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL ve ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile iktidar, 'darbecilerle hesaplaşmak" adı altında kendisi için tehdit olarak gördüğü herkesi hedef almış, siyasi ve idari tasarruflarla kitlesel ihraç politikası benimsemiştir. Bu durum bakanlıklar bünyesinde kurulan 'ihraç komisyonları' eliyle hala devam ettirilmektedir." dedi.

"Hukuk ilkelerine uygun davranılmalıdır"

KHK ile yapılan ihraçların hukukla açıklanmasının mümkün olmadığını söyleyen Erdem, açıklamasına şöyle devam etti:

"Herkesin çok iyi bildiği gibi, hukuken somut delillere, yargı kararlarına, mevzuata uygun yürütülen idari soruşturmalara dayanmayan tüm kararlar yasa dışıdır. Bu nedenle KHK ihraçlarının hukukla, adaletle açıklanacak hiçbir yanı yoktur. Kamuda yaşanan ihraçların niteliğine, kararların alınış şekline, ihraç edilenlere 'savunma hakkı' bile tanınmamasına bakıldığında, OHAL ve KHK'lara gerekçe olarak gösterilen 'darbecilerle mücadele" söyleminin gerçeği yansıtmadığı açıktır."

"Hukuksuluğa imza atanlar hesap verecekler"

Erdem, "Kamu emekçilerinin iç hukuk ve uluslararası hukukta güvence altına alınan demokratik haklarını kullandıkları için suçlanmaları, ihraç ve sürgün cezaları ile karşı karşıya kalmaları kabul edilemez. En temel sendikal faaliyetlerimizin adli ve idari soruşturma, ceza konusu yapılamayacağına dair sayısız mahkeme ve AİHM kararı olmasına karşın yargı kararlarının yok sayılması, hukuka ve demokrasiye karşı açık bir meydan okuma anlamına gelmektedir. OHAL KHK'lerinden güç alarak her türlü hukuksuzluğa imza atanlar, yargı önünde mutlaka hesap vereceklerdir." sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.