SON DAKİKA
Hava Durumu

"KETEM İstasyonu" ile kansere dikkati çekecekler

Bursa'da İl Sağlık Müdürlüğü ve Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği (BURULAŞ) iş birliğiyle kanserde erken teşhisin önemine dikkati çekmek için bir metro istasyonunun adı bir haftalığına "KETEM İstasyonu" olarak değiştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2018 23:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2018 23:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
"KETEM İstasyonu" ile kansere dikkati çekecekler

Vatandaşların Kanser Erken Tarama Teşhis Merkezini (KETEM) aktif olarak kullanması ve kanserde erken teşhisin öneminin amaçlandığı proje kapsamında her gün çok sayıda vatandaşın kullandığı Paşa Çiftliği İstasyonu'na İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince "KETEM İstasyonu" yazılı pankart asıldı. 

Balonlar ve kurdelelerle süslenen durağa gelen vatandaşlara sağlık görevlilerince kanserde erken teşhisin öneminin vurgulandığı broşürler dağıtıldı.  

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, özellikle kalın bağırsak kanserinin hem dünyada hem de Türkiye'de önemli bir halk sağlığı sorunu olduğu söyledi.

Vatandaşların kansere karşı bilinçlenmesi gerektiğini belirten Akan, şunları kaydetti:

"Kanserle mücadelede Bursa olarak önemli bir stratejik hamle içindeyiz. Yapılan çalışmalar gösterdi ki bilinçlenme ve farkındalık çalışmalarıyla kanserlerin üçte birini engellemek mümkün. Bilinçlendirme ve erken teşhis amacıyla kentteki sağlıklı hayat merkezleri aracılığıyla kanser taraması yapmak istiyoruz. Amacımız kanser konusunda vatandaşları bilinçlendirmek, farkındalık çalışmaları yürütmek ve taramalar yapmak. Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı bir istasyonda vatandaşları bilinçlendirmek istedik. İstasyon bir hafta böyle hizmet verecek. Metro içinde ve istasyonlarda broşür dağıtılacak."

BURULAŞ Raylı Sistemler İşletme Müdürü Serdar Çavuş da böylesine güzel bir projede yer almaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Kansere karşı erken teşhis konusunda her türlü desteği vermeye hazırız." dedi.

Konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürü Akan, Raylı Sistemler İşletme Müdürü Çavuş'a teşekkür belgesi verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.