SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kestel'e üniversite beklerken cezaevi nereden çıktı?'

İYİ Parti ve CHP Kestel İlçe Başkanlığı, Kestel'in Çataltepe mevkisinde yer alan BESOB Sanayi Sitesi yakınlarında cezaevi yapılacağı iddialarına tepki gösterdi. Kestel'de Bursa Teknik Üniversitesi Kampüsü için yer ayrılan ve kamulaştırma çalışmalarına başlanan üniversite yerine bölgeye cezaevi yapılacağı iddialarına tepki gösteren CHP ve İYİ Parti'liler bölge sakinlerinin de katılımıyla 1 Mart Pazar günü basın açıklaması yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2020 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2020 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Kestel'e üniversite beklerken cezaevi nereden çıktı?'

Bursa Teknik Üniversitesi Kampüsü için yer ayrılan ve kamulaştırma çalışmalarına başlanan Kestel'de üniversite konusunun rafa kaldırılarak, Çataltepe'de yer alan BESOB Sanayi Sitesi yakınlarında cezaevi yapılacağı gündeme geldi. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu'na geldiği ancak geri çekildiği belirtilen cezaevi projesi tepki ile karşılandı.

İYİ Parti ve CHP'liler, Kestel'de üniversite yerine cezaevi yapılacağı iddiasına tepki göstermek için Çataltetepe'de bölge sakinleri ile bir araya geldi. 

"Bursa'nın doğusu, Bursa'nın çöplüğü değildir"

İYİ Parti Kestel İlçe Başkanlığı'nın yaptığı açıklamada, "Tarımsal ve coğrafi yönden güçlü potansiyeli olan bölgemizin maalesef önemi bilinmiyor. Geçen günlerde Çataltepe köyümüzün 109 ADA 37 PARSEL de yani yeni BESOB sanayisinin yanına Cezaevi yapılması gündeme gelmiştir. Ankara'dan gelen bu talep doğrultusunda Büyükşehir Meclisi'nde konuşulan Kestel Belediye Meclisi'nde imar plan değişikliği yapılması istenmektedir. Biz bu imar plan değişikliği öncesinde köy halkımıza bilgi vererek yapılması planlanan cezaevine karşı olduğumuzu bildirmek ve köy halkının çıkarlarını korumak için toplandık. Tarımsal yönden çiftçilerimizin mağdur olduğu yetmezmiş gibi bu bölgelere cezaevi yapılması köylülerimizin önemsenmediğini göstermektedir. Neden okul ve kurslar yapılarak gençlerimizin cezaevine girmelerini önlemek yerine yeni ceza evleri yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Suç oranının eğitim ve kültür seviyelerinin düşük olduğu yerlerde yüksek olduğu belirtilen açıklamada, "Gençlerimizin eğitim ve kültür seviyelerini arttırmak yerine gençler işsiz bırakılmıştır. 'Cezaevine Hayır, eğitime Evet' diyoruz. Bursa'nın doğusu, Bursa'nın çöplüğü değildir" denildi.

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kaplan, konunun Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu'na geldiğini ancak daha sonra geri çekildiğini söyledi.

İYİ Parti ve CHP öncülüğünde Kestel'e cezaevine yapılacağı iddialarına tepki göstermek amacıyla 1 Mart Pazar günü Kestel Meydanı'ndan bölge sakinlerinin de katılımı ile kitlesel bir protesto yapılacağı açıklandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.