SON DAKİKA
Hava Durumu

KESK Bursa: Yüreğiniz yetiyorsa hazırız!

KESK Bursa Şubeler Platformu, hükümetin açıkladığı Toplu İş Sözleşme teklifini protesto etti. Memur-Sen'in iş bırakma eylemine de değinilen açıklamada, "Yüreğiniz yetiyorsa yarından itibaren istediğiniz kadar, istediğiniz gün sayısıyla iş bırakmaya, üretimden gelen gücümüzü kullanmaya hazırız!" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2019 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2019 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
KESK Bursa: Yüreğiniz yetiyorsa hazırız!

KESK Bursa Şubeler Platformu, hükümetin açıkladığı Toplu İş Sözleşme teklifini protesto etmek amacıyla Heykel'de bir araya geldi. 'Grevli toplu sözleşmeli sendikal hak mücadelesi' kapsamında yapılan protestoya siysi parti temsilcileri de katıldı. 

Eyleme destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Orhan Sarıbal, kayyumlara karşı birlikte yan yana, omuz omuza mücadele ederek ve bu mücadeleyi bitirerek faşizmi ve diktatörlüğü hep beraber yeneceklerini ifade etti.

KESK Bursa Şubeler Platformu Sözcüsü İrfan Açık, şu açıklamalarda bulundu:

"Ülkede %30 enflasyon gerçekleşmesine, toplumun, özellikle kamu emekçilerinin önemli bir bölümünün yoksulluk sınırının altında yaşamasına, açlık sınırı seviyesinde yaşamasına karşın bu masada hükümet kamu emekçileriyle alay edercesine bir tutumla, %3, %4 gibi komik öneriler sunmuştur. Daha önce de duyduğunuz gibi parlamento başkanı, sayın vekillerin aldığı maaşın yetersiz olduğundan dem vurmakta, siyasal iktidar kendi yandaşlarına %30'larda %40'larda zam yapmaktadır, peki bu kadar kamu emekçisi, bu kadar kamu emekçisi emeklisi, 20 milyon yurttaşa %3'lük %4'lük zam önerilmesi hiç vicdanen içinize siniyor mu?

Tekrar etmek istiyoruz, bu masaya getirdiğimiz kamu emekçilerinin yakıcı sorunlarından hiçbiri tartışılmamıştır. Kamu emekçileri 3600 ek gösterge, tüm ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, güvenceli çalışma yaşamı, insanca bir yaşam, ulaşımdan giyime ve çocuk yardımına kadar birçok alanda ekonomik anlamda günümüz koşullarında iyileşme, liyakatin esas alınmasını, iktidara biat edenlerin değil liyakat sahiplerinin iş başına gelmesini ve liyakate göre atamaların yapılmasını istiyor. Bu söylediğimiz hiçbir konu ne yazık ki masada tartışılmamıştır ve hükümet tüm kamuoyunun bildiği gibi %3 teklif ederek son gün gece yarısı besleyip büyüttükleri sendikanın başkanını çağırmış, teklifi yüzde 4'e çıkardıklarını ifade etmişlerdir. Bu bile geldiğimiz noktada kamu emekçileriyle alay edilmesinin açık, aleni bir göstergesidir.

Biz ilk günden itibaren şunu ifade ettik; tüm kamu emekçilerini birlikte ortak mücadeleye çağırıyoruz, dedik. Bugün okuduk ki, bu yandaş sendika saat 15.00'da iş bırakacağını ifade ediyor. Saat 15.00'da göstermelik iş bırakma eylemi olmaz, bu şekilde kamu emekçilerini maniple edemezsiniz, içine düştüğünüz durumu aklamaya yönelik tutumları kınıyoruz. Yüreğiniz yetiyorsa yarından itibaren istediğiniz kadar, istediğiniz gün sayısıyla iş bırakmaya, üretimden gelen gücümüzü kullanmaya hazırız, buradan açıkça ilan ediyoruz! Fakat bu şekilde kamu emekçilerini maniple etmeye kalkmayın, bunu bulunduğumuz her yerde, tüm kamuoyu önünde teşhir ederiz, açıkça buradan ifade ediyorum.

Biz iktidardan sadaka istemiyoruz, emeğimizin karşılığını istiyoruz, alın terimizi isitiyoruz, bunun ötesinde bir şey istemiyoruz. Sermayeye bu halkın bütçesi peşkeş çekilirken, üç beş müteahhide, yandaşa peşkeş çekilirken hazinede para var ama bu ülkenin çalışanlarına geldiğiniz zaman hazinede bir şey yok. Bakana ifade ettim, hani Türkiye dünyanın en büyük 17. Büyük ekonomisiydi? Dünyanın en büyük 17. Büyük ekonomisinde kamu emekçileri yoksulluk sınırının altında mı yaşar? Açlık sınırının altında mı yaşar? Var mı böyle bir ülke?

Biz kamu emekçileri alnımızın terinin hakkını alma, ekmeğimizi büyütme peşindeyiz, buradan bir kez daha hükümete çağrı yapıyorum: Tüm kamu emekçileri yoksulluk sınırının üzerinde ücret alıncaya kadar, grevli toplu sözleşmeli bir sendikal hak elde edinceye kadar, biz kamu emekçileri bugün Türkiye'nin dört bir yanında alanlarda olduğumuz gibi bundan sonra da alanlarda olacağız, her türlü mücadeleyi tüm kamu emekçileriyle birlikte yürütmeye devam edeceğiz!

Hodri Meydan! Yüreğiniz yetiyorsa yarından itibaren istediğiniz kadar, istediğiniz gün sayısıyla iş bırakmaya, üretimden gelen gücümüzü kullanmaya hazırız!"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.