SON DAKİKA
Hava Durumu

KESK Bursa: Gerçek bir toplu sözleşme istiyoruz

Yaklaşık 3 milyon memur ve 2 milyon memur emeklisini ilgilendiren 2020-2021 dönemini kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos'ta başlayacak. KESK Bursa Şube Platformu, konuya ilişkin "Gerçek bir toplu sözleşme istiyoruz" talebiyle basın açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2019 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2019 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
KESK Bursa: Gerçek bir toplu sözleşme istiyoruz

2020-2021 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos 2019 Perşembe günü başlayacak. Yaklaşık 3 milyon kamu emekçisi ve 2 milyon kamu emeklisinin gözü kulağı 2 hafta sonra kurulacak masada olacak.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Bursa Şubesi, hükümet ile Türk-İş arasında başlayan ve yasa gereği bir ayda tamamlanması gereken görüşmelere yönelik, 'Gerçek bir toplu sözleşme istiyoruz' talebiyle açıklamada bulundu.

KESK Bursa Şube Platformu, 16 Temmuz (bugün) saat 12.30'da KESK Toplantı Salonu'nda konuya ilişkin basın açıklamasında bulundu.

KESK Bursa Şubesi'nden yapılan açıklamada, "Sevgili Kamu Emekçileri ve Emeklileri; biliyoruz ki içinde bulunduğumuz tablo oldukça karanlık. Unutmayalım, bu karanlığa tepkisiz kalmak, kanıksamayı ve kabullenmeyi beraberinde getirir. Her şeye rağmen bu karanlık tabloya alışmamak umudumuzu diri tutmak bizim elimizde. KESK'in toplu sözleşme teklifi sadece hükümete sunulmuş bir teklif değildir. Sendikalı, sendikasız tüm kamu emekçilerine sunulmuş insanca yaşam, güvenceli iş ve güvenceli gelecek teklifidir. Haklarımızın peş keş çekilmesini hep beraber engelleyelim." denildi.

Basın açıklamasını KESK Bursa Şubesi adına okuyan İrfan Açık, toplu sözleşmede yer almasını istedikleri talepleri şöyle sıraladı:

"Biz KESK ve üye sendikaları olarak kendine Müslüman olanların, hep bana hep bana diyenlerin aksine bu toplu sözleşme sürecinde dar gelirli vatandaşlarımızın kamu hizmeti alma hakkını merkeze koyan, halktan yana bir kamu hizmeti, tüm kamu emekçilerinin fazlasıyla hak ettiği demokratik, adil bir çalışma yaşamı, insanca yaşamaya yetecek bir ücret, güvenli gelecek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun için önümüzdeki toplu sözleşmede;

Grevde toplu sözleşme ve örgütlenme özgürlüğü,

İnsanca yaşanabilir bir ücret istiyoruz,

Bugün 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 6.750 TL'yi aşmıştır. En düşük ücrette yoksulluk sınırının temel alınmasını, eşi çalışmayan 2 çocuklu en düşük maaşı alan kamu emekçisinin maaşının buna göre arttırılmasını,

Eş ve çocuk, yakacak, kira, yemek, ulaşım yardımlarının ile cebine giren paranın yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasını,

Tüm kamu emekçilerinin maaşlarının bu durum gözetilerek arttırılmasını,

Sözleşmeli, taşeron, ücretli vekil gibi güvencesiz sisteme son verilmesini, tüm kamu emekçilerinin güvenceli kadro ile istihdam edilmesini, 

Asgari ücretlinin vergi dışı bırakılmasını,

Maaşların asgari ücret tutarını aşan kısmı için gelir vergisinin ilk diliminin yüzde 15 oranının uygulanmamasını,

Tüm lisans ve önlisans mezunu kamu emekçilerinin ek göstergesinin 3600'e çıkarılmasını, 

Bunun dışında kalan kamu emekçilerinin ek göstergelerinin 800'er puan arttırılmasını, 

Mevcut emekli maaşlarının arttırılmasını,

Emeklilikte yaşa takılanlara yapılan haksızlıklara son verilmesini,

Görevde yükselme, mülakatla güvenlik soruşturması, arşiv kaydı araştırmasının kaldırılmasına,

Mahkeme kaydı olmadan hukuksuz bir şekilde KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin görevine iade edilmesine,

0-6 yaş grubu çocuklu çalışanlar için tüm kamu kurumlarında tam gün hizmet veren ücretsiz kreşler açılmasını,

Maaşlardan istek dışında yüzde üçlük kesinti yapılmasına dayalı Bireysel Emeklilik sistemine son verilmesine,

Kadınların sürekli ve güvenceli işlerde istihdamının sağlanması, ayrımcılığın son bulmasını istiyoruz"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.