SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kent içinde park değil park içinde kent istiyoruz'

Bursa'nın yeşiline yeşil katmak, bir ağaç daha dikmek için bilinç oluşturmak, kent içinde park değil, park içinde bir kent oluşturabilmek amacıyla ağaçlandırma etkinliği gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2019 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2019 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Kent içinde park değil park içinde kent istiyoruz'

Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Mahallesi'nde tahsis edilen ağaçlandırma alanında Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi tarafından Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü'nde her yaştan katımcılarla ağaçlandırma yapıldı. Etkinlikte 100 adet Catalpa, 50 adet Akasya, 45 adet de Gülibrişim ağacı dikildi.

Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü, 13 Mayıs'ın her yıl Ulusal Peyzaj Mimarlığı günü olarak kutlandığını belirterek, "Meslek odası kuruluşumuzun 25. yılındayız. Biz Peyzaj Mimarları olarak, meslektaşlarımızın hakları için verdiğimiz mücadele 'yaşadığımız alanların yaşanılabilir kılınmasının teminatını sağlamak, gelecek nesillere beton değil yeşil bir gelecek bırakmak' ana ilkesi çevresinde yapılmaktadır." dedi.

"Bu nedenle kentlerin inşasını sağlayan belediyelerin uygulamalarının titizlikle yürütüleceği düşüncesindeyiz." diyen Necla Özkaplan Yörüklü, şunları söyledi:

"Mesleki sorumluluğumuz gereği bir fazla ağaç daha dikilmesi ve kentlerimizin yeşil olması arzusundayız. Bizler 'parkları olan bir kenti, park içerisinde bir kente' dönüştürecek imkânı sunma gayesiyle Bursa'da yeşil altyapının oluşumu, toplumsal refah ve huzur için tüm Yerel yönetimler ile aynı gaye ile hareket eden bir meslek odası olduğumuzu bir kez daha buradan deklere ediyoruz. Bu anlamda özellikle peyzaj mimarlarının yanında olan Nilüfer Belediyesi önceki dört dönem Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e, Nilüfer Belediye  Başkanı Turgay Erdem ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a buradan bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.