SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaz Dağları'ndaki nöbet başladığı yerde sürecek

Kaz Dağları'nın Çanakkale Kirazlı bölgesinde altın madeni için doğanın katledilmesinin önüne geçmek amacıyla Kirazlı Balaban bölgesinde başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti'ne Çanakkale merkezde devam edilmesinden vazgeçildi. Çadırlı nöbet başladığı yerde devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2019 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2019 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kaz Dağları'ndaki nöbet başladığı yerde sürecek

Kaz Dağları'nda Kanada şirketi Alamos'un siyanürle altın çıkarması için onbinlerce ağacın katledildiği bölgede başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti'nin başladığı yerde devam edilmesi kararı alındı. Büyük kitlesel eylemlere sahne olan Çanakkale'nin Kirazlı Köyü Balaban bölgesinde 60'a yakın çadırla devam eden nöbetin yağışların başlayacak olması nedeniyle Çanakkale il merkezinde devam edilmesi kararı alınmıştı. Eylemi organize eden komitenin bileşenleri nöbetin Çanakkale'ye alınmasından vazgeçerek başladığı yerde devam etmesine karar verdi.

Kaz Dağları'nın Çanakkale'nin Kirazlı Balaban bölgesinde 26 Temmuz'da başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti 39. günü doldurdu. 60 çadırın bulunduğu nöbet alanında etkinlikler ile bazı sanatçıların destek ziyaretleri de sürüyor. Su ve Vicdan Nöbeti'ne son olarak şair-yazar Sunay Akın katıldı.

Balaban bölgesinde nöbet devam ederken Çanakkale il merkezinde çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu arada Homeros'un İlyada destanı Bayramiç, Troya ve Çanakkale ünlü 10 şair tarafından okunacak.

Bu arada 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Atatürk'ün ismindeki 7 harfe karşılık 7 kişi tarafından 38 kilometrelik Çanakkale yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.