SON DAKİKA
Hava Durumu

Kayıp bir devrimin hikayesi Bursa'da anlatıldı

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, 12 Eylül darbesi döneminde gözaltına alınarak kaybedilen Hayrettin Eren'in kardeşi gazeteci Faruk Eren'in anılarını anlattığı 'Kayıp bir devrimin hikayesi' kitabının söyleşisi ve imza günü Bursa'da gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2019 23:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2019 23:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kayıp bir devrimin hikayesi Bursa'da anlatıldı

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, DİSK Basın İş Genel Başkanı Gazeteci Faruk Eren'in gözaltında kaybedilen ağabeyi Hayrettin Eren ve 1980 dönemini anlattığı "Kayıp Bir Devrimin Hikayesi- Bir Zamanlar Hasköy'de" kitabının imza günü ve söyleşisine ev sahipliği yaptı.

Gazeteci Gökçer Tahincioğlu moderatörlüğünde ÇGD Bursa Şubesi lokalinde gerçekleştirilen söyleşiye, Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, ÇGD Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz, Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona'nın yanı sıra sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, avukatlar ve gazeteciler katıldı.

12 Eylül 1980 darbesinden sonra 21 Kasım 1980 tarihinde İstanbul'da gözaltında zorla kaybedilen ağabeyi Hayrettin Eren'in hikayesini Gökçer Tahincioğlu'nun sorularıyla anlatan Faruk Eren, 12 Eylül öncesinde Hayrettin Eren'in mücadelesini ve ailesinin yaşadığı zorlukları anlattı. Çocukluğunu İstanbul'un Hasköy semtinde geçiren Eren, doğup büyüdüğü mahallenin, abisi ve arkadaşlarının devrimci mücadelelerini anlattı.

EN UZUN MÜCADELE "CUMARTESİ ANNELERİ"

12 Eylül darbesi ve ardından gelişen süreçte gözaltına alındıkları halde gözaltına alındıkları emniyet tarafından kabul edilmeyen ve işkencede öldürülen devrimcilerin anılarını anlatan Faruk Eren, gözaltında kayıpların 80'li yılların sonunda ve 90'larda giderek artması üzerine ailelerin bir araya gelme sürecinden de bahsetti. Eren, Arjantin'deki Mayıs Meydanı'nda başlayan "Mayıs Anneleri" hareketinden hareketle Galatasaray Meydanı'nda her cumartesi oturma eylemi başlattıklarını ve dünyanın en uzun soluklu hak arama eylemleri arasında yer aldığına da değindi.

Söyleşinin ardından Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz; Faruk Eren ve Gökçer Tahincioğlu'na teşekkür etti.

Gecenin sonunda Faruk Eren okuyucularının kitaplarını imzaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.