SON DAKİKA
Hava Durumu

Karamollaoğlu: Bu, milli iradeye ipotek koymaktır

HDP'li Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının yerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atanmasına bir tepki de Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'ndan geldi. Karamollaoğlu, "Haklarında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunmayan kişilerin bu şekilde görevden alınması ne demokrasi ile bağdaşır ne de adaletle" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2019 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2019 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Karamollaoğlu: Bu, milli iradeye ipotek koymaktır

HDP'li Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınarak yerlerine o illerin valilerinin kayyım olarak atanması konusunda sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanları'nın görevden alınması milli iradeye ipotek koymaktır. Haklarında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunmayan kişilerin bu şekilde görevden alınması ne demokrasi ile bağdaşır ne de adaletle" ifadesini kullandı.

​Karamollaoğlu, "İktidarın bu tavrı hakkı dikkate almadığı gibi halkı da dikkate almamaktır. Ülkemiz yıllarca antidemokratik uygulamaların zararını gördü. Bugün ortaya konulan bu tavır da ülkemize, barışa ve geleceğimize zarar verecektir. Şunu herkes bilmeli ki; millet iradesine ipotek koymak kimseye bir şey kazandırmaz, ülkemizin huzuru ve daha müreffeh günler için seçimle gelenin seçimle gitmesi esas olmalıdır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.