SON DAKİKA
Hava Durumu

Karakış geldi; Bursa için kar ve don uyarısı

Bursa'da bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirildi. Karla birlikte buzlanma ve don olayına karşı vatandaşlar uyarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2021 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2021 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Karakış geldi; Bursa için kar ve don uyarısı

Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre, bu gece saatlerinden itibaren beklenen kar yağışının, yarın öğle saatlerine kadar Bursa çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm) olması beklendiği belirtildi.

Buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre ise, hava sıcaklıkları yarından itibaren Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik'te mevsim normallerinin altına düşecek. 

Hava sıcaklıkları bölge genelinde hafta sonundan itibaren ise mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altında seyretmesi tahmin ediliyor. 

Yetkililer, beklenen yağışlarla Bursa'da orta, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te ise kuvvetli buzlanma ve zirai don olayının beklendiğini belirterek, vatandaşları uyardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.