SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey zeytincilikte de söz sahibi olmak istiyor

Türkiye'nin salçalık domates ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayan ve geniş coğrafyasında, yılın 12 ayı ürün veren verimli topraklara sahip Karacabey, zeytincilikte de söz sahibi olmayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2021 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2021 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Karacabey zeytincilikte de söz sahibi olmak istiyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, tarımsal üretimde önemli bir paya sahip olan Karacabey'de 22 bin 450 dekar alanda zeytin üretimi yapıldığını, belediye olarak salçalık domates gibi zeytin üretimine ilişkin önemli çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. Özkan bunun için, yakın zamanda tecrübeli üreticilerle, genç ve bu işe yeni başlayan zeytin üreticilerini bir araya getirerek Türkiye çapında farkındalık oluşturacak bir proje hazırlığında olduklarını söyledi.

Zeytinciliğin önemli bir tarım sektörü olduğuna dikkat çeken Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, "Zeytin, Anadolu coğrafyasında doğmuş ve binlerce yıldır Akdeniz havzasında geleneksel tarım faaliyetlerine dönüşmüş bir bitkidir. Son yıllarda dünyada sağlıklı yaşam ve beslenmeye artan ilgiyle birlikte, sofralık zeytin ve zeytinyağı üretimi ve tüketiminin önemi de artmaktadır. İlçemiz de zeytin üretimi için verimli topraklara ve bereketli tarımsal faaliyetlere sahiptir" dedi.

'Pazar değeri yüksek kalitede ürünler yetişiyor'

İlçe Tarım Müdürlüğünün verilerine göre, Karacabey sınırları içerisinde 613 bin 200 ağaçtan, ortalama 10 bin tona yakın zeytin ürünü alındığını belirten Özkan, bunun da bölgedeki üreticilere önemli bir gelir getirdiğini hatırlattı.

Karacabey bölgesinde yetiştirilen zeytinin, çeşit ve sofralık kalitesi bakımından pazar değerinin de oldukça yüksek olduğunu ifade eden Başkan Özkan, Karacabey'in 44 köyünde zeytin üretimi yapıldığını kaydetti.

Üretim artışı için yeni yöntemler

Karacabey İlçe Tarım Müdürlüğü ile zeytin üretiminde kalite ve verimliliğin artırılması amacıyla biyoteknik mücadele, tahmin ve erken uyarı istasyonu ile alım merkezi kurulumu gibi konularda birlikte çalışıldığını belirten Özkan, bu sayede yıldan yıla artan yeni zeytin bahçeleri tesis edilmesine imkân sağlandığını sözlerine ekledi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet Alanında yaptıkları düzenleme ve bakım çalışmasının ardından alana iki adet yaşları 200 ile 225 olan zeytin ağacı dikildiğini de anımsatarak, "Meydanda yaptığımız düzenlemeler neticesinde, ilçemizde önemli bir değeri de böylece simgesel hale getirmiş olduk" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.