SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey Longozu çöplerden temizlendi

Karacabey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Bursa'nın doğa harikalarından biri olan longozda temizlik yaptı. Ekipler, longoza gelenlerin sorumsuzca attığı çöpleri köşe bucak temizledi. Belediye Başkanı Ali Özkan longozı gezmeye gelenleri çevre temizliği konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2020 21:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2020 21:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Karacabey Longozu çöplerden temizlendi

Karacabey Belediyesi, ilçenin en önemli turizm değerlerinden olan Karacabey Longozu'nda detaylı bir çevre temizliği yaptı. Geçmiş yıllarda gönüllü vatandaşların da katıldığı temizliği bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle sadece belediye ekipleri gerçekleştirdi.

Orman içerisinde çöp kamyonları, traktör ve kepçe ile köşe bucak temizlik yapan ekipler, kaçak yollarla dökülen moloz ve benzer atıkları da ortadan kaldırdı. Yerlerde ve orman içerisinde dağılan naylon poşet ve pet şişelerini tek tek toplayan görevliler, titiz bir çalışma ile bölgeyi temiz hale getirdi.

'Herkesin çevresine karşı sorumlu olması gerekiyor'

Ekiplerin temizlik çalışmasına eşlik eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamada,"Elbette herkesin çevresine, doğaya sahip çıkıp temiz tutması ve bunlara gerek kalmaması en büyük temennimiz. Ama kurallara uymayan bazı sorumsuz kişiler maalesef ormana atık bırakabiliyor.Tatil sezonu boyunca rutin temizliklerimizi yaptık ancak sezon sonunda genel bir temizlik de yaparak, köşe bucak longozumuzu temizledik.  3 çöp kamyonu, 1 traktör, 1 kepçe, 2 taşıma aracı ve 40 personel ile ormanda hummalı bir temizlik yaptık. Covid-19 nedeniyle bu yıl gönüllüleri aramıza davet edemedik. Seneye bahar ve sonbahar dönemlerinde yine bu etkinliklerimizi yapacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.