SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey'deki ölü balıklar nereden geliyor?

Bursa'nın Karacabey ilçesinde Canbalı Deresi'nde yüzlerce balığın kıyaya vurması üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü inceleme başlattı. Karacabey Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cemer Erken, "Balıkların, Balıkesir tarafındaki akarsulardan ölü olarak geldiğini düşünüyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2017 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2017 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Karacabey'deki ölü balıklar nereden geliyor?

Bursa'nın Karacabey ilçesinden geçen Canbalı Deresi'nde yüzlerce balık kıyaya vurdu.

Alınan bilgiye göre, Canbalı Deresi'ne avlanmak için giden balıkçılar, çeşitli türlerdeki balıkların kıyaya vurduğunu görünce, durumu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye giden yetkililer, ölü balıklar ve dere suyundan numuneler alarak inceleme yapılması için ilgili laboratuvara gönderdi.

Karacabey Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cemer Erken, kendilerine gelen talep doğrultusunda söz konusu derede inceleme yaptıklarını söyledi.

Müdürlüğe bağlı su ürünleri mühendislerinin de araştırma yaptığını belirten Erken, "Mühendislerimiz, dereye gidip sudan ve balıklardan numune aldılar. Fakat balıklar koktuğu için numunelerin çok sağlıklı olacağını düşünmüyoruz. Balıkların, Balıkesir tarafındaki akarsulardan ölü olarak geldiğini düşünüyoruz. Numunelerin analizleri sonuçlanınca gerekli çalışmayı yapacağız. Araştırmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.