SON DAKİKA
Hava Durumu

Karaca'dan AKP'li Zafer Işık'ın sözlerine tepki

AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın, Gemlikli Şehit Mehmet Koray Pınar'ın adının verildiği okuldaki anma töreninde yaptığı konuşmada CHP ve İYİ Parti'yi HDP üzerinden hedef almasına CHP İl Başkanı İsmet Karaca sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2020 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2020 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Karaca'dan AKP'li Zafer Işık'ın sözlerine tepki

Gemlikli Şehit Mehmet Koray Pınar, adını taşıyan okulda anıldı. Anma töreninde konuşan AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, Millet İttifakı'nı hedef alarak CHP ve İYİ Parti'yi HDP üzerinden suçladı. Işık, "TBMM Genel Kurulu'nda hain terör örgütüne silahlı bir muhalif güç diyen HDP'yi kınıyorum. Bu söylem sonrası yapmış olduğumuz mukavemette araya giren İYİ Parti ve CHP'yi de buradan kınıyorum" dedi.

Işık konuşmasına şöyle devam etti:

"İktidar olabilmek uğruna, bir ittifakı devam ettirmek uğruna, iktidar partisini yıpratmak uğruna, hain terör örgütüne terör örgütü diyemeyen ve onların önergelerini TBMM'de destekleyen, kendi önergelerine de bu hain terör örgütünün Meclis'teki uzantısı olan HDP'den destek alan ve son seçimlerde yine bu hain terör örgütü uzantısıyla işbirliği içinde seçimlere giren, bunu beyan eden ve hain terör örgütünün uzantısı HDP'nin beyanları karşısında suskun kalan Millet İttifakı partilerini de buradan millet adına milletin vekili olarak kınıyorum."

Karaca: Yalan yetmiyorsa iftira siyaseti yapıyorlar

AKP Milletvekili Zafer Işık'ın okuldaki anmada yaptığı konuşmaya tepki gösteren CHP İl Başkanı İsmet Karaca, Millet İttifakı'nın iki bileşenin CHP ve İYİ Parti olduğunu hatırlatarak, "O günden buyana söylüyoruz. Millet İttifakı İYİ Parti ve CHP'den oluşuyor. AKP'li vekilin sözünü ettiği HDP ittifaka dahil değil. Yalan söylüyorlar, HDP sanki bu ittifakın içindeymiş gibi göstermeye çalışıyorlar. Dertleri aslında HDP'yle ilgili değil, tek dertleri İYİ Parti-CHP Millet İttifakı'nı bozmak. Bunu başarabilmek için yalana, yalanın yetmediği yerde iftiraya başvurmaktan çekinmiyorlar" dedi.

Karaca, AKP'li Işık'ın bir eğitim yuvasında konuştuğunun farkında bile olmadığını belirterek, "AKP'li vekil, bir ortaokulda bulunduğunun farkında bile değil. Orada mikrofona davet edilmiş, günün anlam ve önemine uygun bir taziye ve anma konuşması yapacağına, kalkmış siyaset yapıyor. Bu son derece yakışıksız tutumunu kınıyorum" diye konuştu.

'Gemlikli şehidimizi saygıyla anıyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi'nin şehitler ve şehit ailelerine yaklaşımının belli olduğunu hatırlatan Karaca şunları söyledi:

"Gemlikli Şehidimizi anma toplantısının siyasi arenaya dönüştürülmeye çalışılmasından çok büyük üzüntü duyduk. Şehitler bizim gözümüzde, vatanın geleceğini aydınlatan meşalelerdir. Şehit-gazi aileleri de bizim bakış açımıza göre şehitlerimizin kutsal emanetleridir. Bu çerçevede Gemlikli Şehit Mehmet Koray Pınar'ı rahmet, saygı ve sevgiyle anıyor, ailesine de saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.