SON DAKİKA
Hava Durumu

Karaca CHP İl Başkanlığı görevini Akkuş'tan devraldı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 9 Şubat'ta yapılan Bursa İl Kongresi'nde İl Başkanlığı'na seçilen İsmet Karaca, düzenlenen törenle görevi Hüseyin Akkuş'tan devraldı. Görev devir teslimine kalabalık bir partili grubu katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2020 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2020 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Karaca CHP İl Başkanlığı görevini Akkuş'tan devraldı

Hafta sonu yapılan ve dört adayın yarıştığı CHP Bursa İl Kongresi'nde İl Başkanı seçilen İsmet Karaca, düzenlenen törenle görevi Hüseyin Akkuş'tan devraldı.

CHP Bursa İl Başkanlığı Toplantı Salonu'ndaki devir-teslim törenine partili belediye başkanları Hayri Türkyılmaz, Mehmet Uğur Sertaslan ve Turgay Erdem ile önceki dönem Nilüfer Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, geçmiş dönem milletvekillerinden Kemal Demirel, eski İl Başkanı Şadi Özdemir, Karaca'nın seçimdeki rakiplerinden Erol Gülmez, bazı ilçe başkanları, kadın ve gençlik örgütleriyle kalabalık bir partili grubu katıldı. Törende, İl Başkanı İsmet Karaca görevi devraldığı Hüseyin Akkuş'a plaket verirken, karşılıklı çiçek takdim edildi.

Devir-teslimde ilk sözü alan Hüseyin Akkuş, parti içi demokrasinin işlediğini ve örgütün iradesinin de son derece olgun geçen kongrede tecelli ettiğini belirtti. Akkuş, "Eğer biz Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak gelecek ile ilgili bir hikaye yazacaksak, iktidar olmak zorundayız. İktidar olmanın da yolu birlikte olmaktan geçiyor. Seçim sürecinde ortak bir dil oluşturmaya çalıştık. Bu dil sevgi diliydi. Kendimi tartıştırmadım, arkadaşlarımızı da tartışılır hale getirtmedim. İsmet Başkanıma ve Cumhuriyet Halk Partisi ailesine başarılar diliyorum" dedi.

Önümüzdeki süreçte geçmiş dönem yönetimindeki arkadaşlarıyla birlikte Karaca'nın yanında olacağını belirten Akkuş sözlerini "Sayın Başkanıma başarılar diliyorum. CHP iktidarında buluşmak üzere" ifadesiyle tamamladı.

Karaca: Bir sonraki kongremiz CHP iktidarında olacak

Seçim sürecinin aylarca önce mahallelerde sandıkların kurulmasıyla başladığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, "İlçe kongrelerimizi ve ardından il kongremizi tamamladık. Siyasi iklim çok güzeldi. İl kongremiz gerçekten bize yakışan bir kongre oldu. Bu kongre iki yılda bir yapmak zorunda olduğumuz bir kongre değildi, bu kongre iktidar kongresiydi. Bizim biribirimize karşı kazanacağımız bir zafer yok. Biz zafer kazanmadık. Bizim için yeni bir başlangıçtır bu. Partimizin başarılı olması için artık hep birlikte, bugünden itibaren ben yok, hepimiz varız" diye konuştu.

Bursa 37'nci Olağan İl Kongresi'nin muhalefetteki son kongre olduğunu ifade eden Karaca şunları söyledi:

"38'nci İl Kongremiz Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında olacak. Bizim bunu başarabilecek gücümüz var. 30 bini aşkın üyemiz, 3 belediye başkanımız, 5 milletvekilimiz, 100 binlerce seçmenimiz, milyonun üzerinde tabanımız var. Tek yapacağımız, kenetleneceğiz. Bizim şu an çalışmaktan başka seçeneğimiz yok. Sürekli sahada olacağız. Sorunları kamuoyunun gündemine taşıyacağız. Bugüne dek emek veren tüm arkadaşlarımıza, Hüseyin Akkuş ve yönetimine, Şebip Karamollaoğlu'ndan bugüne tüm eski il başkanlarımıza, Zafer Yıldız Başkanımıza, Kemal Demirel'e teşekkür ediyorum."

İsmet Karaca'nın görevi devraldığı törene önceki dönem Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de (sağda) katıldı

Çiçek ve plaketlerin verilmesinin ardından, başkanlar birlikte el kaldırarak birlik ve beraberlik görüntüsü sergiledi. Karaca konuşmasının ardından törene katılan belediye başkanları ile önceki dönem Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e mikrofonu verdi. Üç belediye başkanı ile Bozbey Bursa'da CHP'nin başarısı için birlik beraberlik içinde çalışılmasının önemine dikkat çektiler.

İlk ziyaret Büyükorhan'a

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İsmet Karaca, ilk olarak kongrede yarıştığı adaylarla yemekte bir araya geleceğini söyledi. Karaca, parti örgütü olarak ilk ziyaretini de en az oy aldıkları Büyükorhan'a yapacağını ve sürekli sahada olacağını ifade etti.

İsmet Karaca başkanlığında yönetim kurulu ilk toplantısında görevlendirmeleri tamamlayarak çalışmalarına başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.