SON DAKİKA
Hava Durumu

Karaca: Atatürk Spor Salonu Projesi revize edilmeli

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, 3 bin 500 kişilik Atatürk Spor Salonu'nun yıkılıp yerine bin kişi kapasiteli spor salonunun yapılacak olmasına tepki gösterdi. Karaca, "Bu haliyle bu projeye hiç başlanmamalı, şartnamesi ve yarışması yenilenerek, gerçekten de Atatürk'ün adına yakışacak bir proje elde edilmelidir." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2021 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Karaca: Atatürk Spor Salonu Projesi revize edilmeli

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yeniden yapılacağı söylenerek yıkılan 3 bin 500 kişilik Atatürk Spor Salonu'nun yerine sadece bin kişi kapasiteli salon yapılmasına tepki gösterdi. Bin kişilik kapasite öngörülerek hazırlanan mimari şartnamenin düzeltilerek yarışmanın yenilenmesi çağrısında bulunan Karaca, "Bu haliyle projeye hiç başlanmamalı, şartnamesi ve yarışması yenilenerek, gerçekten de Atatürk'ün adına yakışacak bir proje elde edilmelidir. Bu çapsızlık, bu vizyonsuzluk Bursa'nın kaderi değildir, olmamalıdır" dedi.

Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz ve il yöneticileriyle birlikte yıkılan spor salonu alanını ziyaret eden CHP İl Başkanı İsmet Karaca, "Hayalimiz Bursa'ya yakışan Atatürk Spor Salonu, gerçeğimiz okul spor salonu... Hayalimiz örneğin Eskişehir'i ülkemizin yıldızı haline dönüştüren sosyal demokrat vizyon, gerçeğimiz maalesef Alinur Aktaş..." dedi.

Bursa'nın nüfusu 300 bin iken, 3 bin 500 kişilik kapasitesiyle 1972'de Atatürk Spor Salonu'nun yapıldığını kaydeden Karaca, "Atatürk Spor Salonu, konserler, başta voleybol, basketbol, boks, serbest ve grekoromen güreş, salon futbolu, hentbol olmak üzere çeşitli dallarda spor müsabakaları, siyasi parti ve Bursaspor kongreleri ile Bursalıların hafızasında yer etmiş bir mekan idi. Bulunduğu nokta öyle güzel seçilmişti ki, tam 41 mahalleye yürüme mesafesindeydi. Bursa'nın şehir merkezine yakın tam 41 mahallesinden, gerek Atatürk Stadı'na ve gerekse Atatürk Spor Salonu'na herhangi bir toplu ulaşım vasıtası ya da özel araç kullanmadan gelinebiliyordu." diye konuştu.

"KÜLTÜRPARK DURURKEN, BURSA'NIN 40 DÖNÜMLÜK MİLLET BAHÇESİNE İHTİYACI MI VARDI?"

Önce Atatürk Stadı ardından da Atatürk Spor Salonu yanındaki yüzme havuzuyla birlikte yıkıldığını aktaran Karaca, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çünkü Bursa'ya Millet Bahçesi yapmak için en iyi yer olarak Atatürk Stadı'nın yerini bulmuşlardı, gözlerine küçük gelince de pekâlâ deprem güçlendirmesi yapılarak kullanılmaya devam edilebilecek Atatürk Spor Salonu'nu yıkıp Millet Bahçesini genişletmeyi düşündüler. Halbuki Bursa'da millet bahçesine ihtiyaç yoktu çünkü orada zaten Bursa'nın 1963'te yapılmış, 400 dönümlük Kültürpark vardı.

Bursa'yı tanımayıp Bursa'nın geleceğini planlamaya kalkan Ankara'daki kimi makam sahiplerine '400 dönümlük gerçek millet bahçesi olan Kültürpark'ın yanına, 40 dönümlük millet bahçesi yaparsak, Nasrettin Hoca fıkrası gibi olur, Bursalılara karşı komik duruma düşeriz' diyemediler... Bugünlere geldik... 2020'lerin Bursa vizyonunun nasıl güdükleştiğine bir bakalım..."

"KAMUOYUNU, BÖLGESEL SPOR SALONU TANIMIYLA YANILTIYORLAR"

"Atatürk Spor Salonu'nu yıkarken, tepkiler üzerine 'buraya yenisini yapacağız, adını da Atatürk koyacağız' demek zorunda kaldı." diyen Karaca, tepkisini şöyle dile getirdi:

"Fakat buraya 1.000 kişilik spor salonu yapacaksan, hiç zahmet etme, Alinur Aktaş Spor Salonu olsun buranın adı. Atatürk'ün adını böyle komik bir durumda anmayın bile.

1970'lerdeki Bursa vizyonu 3.500 kişilik spor salonunu öngörür ve hayata geçirirken, bugünün vizyonu, 1.000 seyirci kapasiteli okul spor salonu ile yetinmek ancak AKP döneminde olur. Nüfusu yaklaşık 1 milyon olan Osmangazi ilçemizin tek spor salonu burası, ikincisi yok. 3.500 kişilik salonu yıkarak yerine de 1.000 kişilik salon yaparak nereye varacaksınız? Buna itiraz eden Bursalıları da, bu tesis bölgesel spor salonu, Bursa'da çok sayıda bölgesel spor salonu yapılacak diye ikna etmeye çalışıyorlar.

Gören de zanneder ki Alinur Aktaş'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptığı bu dönemde başlayıp da bitirdiği tek bir proje var...

Gören de zanneder ki, Alinur Aktaş'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak işbaşı yapmasının ardından, daha önce başlanmış da olsa tamamlanmış bir projesi var.

Gören de zanneder ki yarım bırakılmış olan T2 projesi tamamlanmış...

Alinur Aktaş'ın kocaman bir seçim balonu olan Yıldırım-Osmangazi-Nilüfer metro projesi, projelendirilmiş, ihaleye çıkmış ve hatta bir bölümü tamamlanmış.

Ne gezer? Bunların hiçbiri konusunda tek adım atmamış, atamamış Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Bursa'da çok sayıda bölgesel spor salonu yapılacağı sözüne kim nasıl inansın?"

"ŞARTNAME REVİZE EDİLİP, PROJE YİNE YARIŞMAYLA BELİRLENSİN"

Projenin yarışmayla belirlenmesini desteklediklerini belirten Karaca, "Ne var ki, yarışma şartnamesi sakat... 1.000 kişilik izleyici kapasiteli şartname açarsanız, karşınıza tabii ki 1.000 kapasiteli saloncuk projesi gelir... 25 metrelik havuz öngörürseniz, karşınıza da böyle bir havuzcuk projesi gelir... Yarışmayı kazanan projede bir duvarın tamamen cam olması da ilginç ama bir o kadar da kaygı verici bir yaklaşım... Alinur Aktaş bir kez daha sınıfta kalmıştır... Atatürk'ün adını vereceğini ilan ettiği bu projeye hiç başlanmamalı, şartnamesi ve yarışması yenilenerek, gerçekten de Atatürk'ün adına yakışacak bir proje elde edilmelidir." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.