SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu kez Kapıdağ Yarımadası'nda orman talanı!

Türkiye'nin her köşesinden gelen doğal güzelliklerin yok edildiği, ağaçların kesilip ormanların tahrip edildiği görüntülere bir yenisi daha eklendi. Balıkesir'in Kapıdağ Yarımadası'nda bir vatandaşın kamerasına bir şirkete ait iş makinelerinin ağaçları keserek ormanı tahrip ettiği görüntüler yansıdı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2020 23:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2020 23:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bu kez Kapıdağ Yarımadası'nda orman talanı!

Türkiye'nin dört bir yanında ağaçların kesildiği, doğanın tahrip edildiği görüntüler haberlere yansımaya devam ediyor.

Kaz Dağları'nda, Bursa'nın Kirazlıyayla Köyü'nde, Artvin'in Arhavi İlçesinde bulunan Kamilet Vadisi'nde, Salda Gölü'nde ve Türkiye'nin birçok yerinde doğanın tahrip edildiğine dair görüntüler kamuoyunda paylaşılmıştı. Vatandaşlar, ağaçların kesilmesine ve doğal güzelliklerin yok edilmesine karşı yoğun bir mücadele göstermeyi sürdürüyor.

Balıkesir'in Erdek ilçesinin kurulu olduğu Kapıdağ Yarımadası'nda RES (Rüzgar Enerji Santrali) yatırımı nedeniyle ormanlık alan tahrip ediliyor. Yaklaşık yüzde 70'ini ormanlık alanın oluşturduğu Kapıdağ Yarımadası'nın Narlı ve İlhan Mahalleleri arasında devam eden RES çalışmaları nedeniyle yüzlerce ağaç kesiliyor. 

Marmara Bölgesi'nde el değmemiş nadir yerler arasında bulunan Yarımada'da Fernas Şirketler Grubu tarafından projelendirilen Kapıdağ Rüzgar Enerjisi Santrali Projesi kapsamında iş makinaları bölgede çalışmalarını yürütüyor.

Bir vatandaşın cep telefonuyla çektiği görüntülerde ise, ağaçların kesilerek ormanın talan edildiği, iş makineleriyle ormanın içinden yol açıldığı görülüyor. Ayrıca Kapıdağ Yarımadası Kesikdağ Mevkii'nde tahrip edilen ormanlık alandan çekilen görüntülere deniz kıyısında bulunan Büyükova Plajı ve Doğanlar Mahallesi'nin eşsiz güzelliği yansıyor. 

İddiaya göre, Kapıdağ Yarımadası'nda ağaçların kesilerek doğanın talan edilmesine karşı resmi kurumlardan herhangi bir engellemenin olmadığı ifade ediliyor. 

Erdek'in yerel gazetesi Erdek Doğuş gazetesinde yer alan habere göre ise, önümüzdeki yıllarda, Narlı'nın doğusundan, Klapsi tepesini de boydan boya aşarak, Kurtboğazı Mevkiine doğru metrelerce genişlikte ve yaklaşık olarak 7 ila 10 kilometre uzunluğunda bir orman ve yaban yaşam alanına yollar açılarak, bu alana çok sayıda rüzgar pervanesi kurulması planlandığı iddia edidi.

(Fotoğraf; M.Issızlar-A.Halat)

Kayın, meşe, kestane gibi ağaçlara ev sahipliği yapan Erdek'in kuzeyindeki Kapıdağ Ormanlarında, yüzlerce endemik bitki ve canlı yaban hayatı, kurulması planlanan rüzgar enerji santralleri sonrasında yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Öte yandan Kapıdağ Yarımadası doğal güzelliğinin yanı sıra Kyzikos Antik Kenti, Hadrianus Tapınağı, Kirazlı Manastırı gibi tarihi eserleri de içinde barındırıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.