SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kanal İstanbul'u inadına yapacağız, bira kutuları ile camiye girdiler!'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin İstanbul İl Kongresi'nde bir kez daha Gezi direnişini hedef aldı ve "Onlar ezanları susturmak için camilerin kapılarına dayandılar. Bira kutuları ile beraber o camimize girenler değil mi?" dedi. Erdoğan, Kanal İstanbul konusunda da, "İnadına yapacağız buna da alışacaklar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2021 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2021 22:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Kanal İstanbul'u inadına yapacağız, bira kutuları ile camiye girdiler!'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Osman Nuri Kabaktepe'nin tek aday olduğu AKP İstanbul 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan'ın buradaki konuşması sırasında söylediği bazı sözler dikkat çekti.

Erdoğan konuşmasında, AKP'nin kuruluşunda yanında yer alanları kastederek, "Bu yola çıkarken yanımızda kimler vardı. Bir de şimdi bakın maalesef kimler var" dedi. Erdoğan'ın "maalesef" ifadesi MHP'lileri kızıdırırken, konuşma sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Konuşmasında Gezi direnişini bir kez daha hedef alan Erdoğan, "Onlar ezanları susturmak için camilerin kapılarına dayandılar. Bira kutuları ile beraber o camimize girenler değil mi? Bu ahlaksızlar, edepsizler değil mi? İşte o gezi olaylarında da bunların hesabını onlara sorduk. Bundan sonra da ola ki böyle bir yola (Gezi olayları) tevessül edecek olurlarsa bu millet bunun bedelini çok ağır ödetir. Biz cevabımızı geceler boyu süren selalarımızla verdik" dedi.

Kanal İstanbul hakkında da konuşan Erdoğan, "Kanal İstanbul projemizin etüt kapsamında yer alan tüm teknik çalışmalar tamamlandı. Diğer adımları için gerekli çalışmaları da başlatıyoruz. Onlara rağmen Kanal İstanbul'u yapacağız. İnadına yapacağız ve Kanal İstanbul ile İstanbul nasıl güzelleşecek, İstanbul bir başka şehir olacak bunu da görecekler. Alıştıracağız, buna da alışacaklar" diye konuştu.

SOSYAL MESAFE YİNE UNUTULDU

Karadeniz ve Anadolu'nun birçok şehri ile İzmir'de yapılan AKP kongrelerinde yaşanan kalabalık görüntüleri İstanbul İl Kongresi'nde de oluştu. Giriş-çıkış noktasında sosyal mesafe kuralına uyulmadı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen kongreye katılmak isteyen partililer bölgeye otobüslerle taşındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.