SON DAKİKA
Hava Durumu

Kalıcı makyaj kabusunuz olmasın!

Kadınların son yıllarda sıkça başvurmaya başladığı kalıcı makyaja ilişkin teknikler, uygulama yapılan kişilere ve cilt tiplerine göre farklı sonuçlar doğurabiliyor. Uzmanlar; yanlış yapılan kalıcı makyaj uygulamalarının kişiler kalıcı sağlık sorunları ve psikolojilerinin bozulması gibi olumsuz sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2019 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2019 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kalıcı makyaj kabusunuz olmasın!

Kalıcı makyaj tekniğinde merdiven altı işletmelerin tercih edilmemesi gerektiğini belirten Essplus Akademi Kalıcı Makyaj Eğitmeni Füsun Yazgan Kırımlı, yanlış yapılacak bir uygulamanın kişilerde kalıcı sağlık sorunlarına ve psikolojik bozukluklara yol açabileceğini söyledi. Uygulamayı tercih edecek kişilerin başına gelebilecek en kötü şeyin daha sonra duyulacak pişmanlık olduğunu belirten Kırımlı, "Kalıcı makyaj, işlemin uygulandığı yerdeki hatları ortaya çıkarır. Bu açıdan bakıldığı zaman uygulamanın dizaynı da büyük bir önem taşımaktadır. Uzman kişi hangi tekniği kullanırsa kullansın, düzgün bir dizayn ortaya koyak zorundadır. Bu yüzden de uygulamayı yapacağı kişi ile ortak hareket etmek zorundadır. Kalıcı makyaj işleminde kullanılan boyalar da önemlidir." dedi.

Uygulamanın uzun bir süre vücutta kalacağına işaret eden Füsun Yazgan Kırımlı, işlemin hayatın her anında taşınabilecek yoğunlukta ve doğallıkta olmasına dikkati çekti. Kırımlı, "Uygulamanın süresi çok önemlidir ve herkes için farklıdır. Çünkü herkesin cilt tipi, rengi ve yapısı farklıdır. İki farklı kişi üzerinde yapılan aynı işlemin sonuçları farklılık gösterebilmektedir. Kalıcı makyaj bir süreçtir ve yenilendikçe kalıcılığının süresi artmaktadır." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.