SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kaftancıoğlu terörü övüyorsa bu manşetler nedir?'

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, "PKK'lı Sakine Cansız'ın ardından attığı tivit, Canan Kaftancıoğlu'nu terörist yapıyorsa... O gün attığı manşetler, iktidar medyasını ne yapmaz! Kaftancıoğlu'nunki terörü övmek ve propagandasını yapmak suçuysa o manşetler nedir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Kaftancıoğlu terörü övüyorsa bu manşetler nedir?'

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "terörist, DHKP-C militanı, terör örgütlerinin soytarısı" diyerek ağır ifadelerle suçladıkları CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun iktidar medyası tarafından hedefe konulmasını köşesine taşıyarak sorular sordu.

Beki, Kaftancıoğlu'nun Paris'teki cinayetler için, "İnsanlık kaybetti" diye twit attığını, oysa Kaftancıoğlu'nun bu twiti üzerinden teröristlikle suçlayan iktidar medyasının Sakine Cansız ve iki arkadaşının Diyarbakır'daki cenaze törenini, "Hepimiz Barışız" manşetiyle verdiğini aktararak, aradaki çelişkiye dikkat çekti.

Beki, "Bizi işte bu kafa yoksullaştırdı" başlıklı yazısında, "Sakine Cansız ve arkadaşlarının Diyarbakır'daki kalabalık cenazesi, Sabah gibi gazetelerde 'Hepimiz Barışız' manşetleriyle verilmişti. Paris'te öldürülen PKK'lıların cenazesi için, 'Barışın gövde gösterisi tüm Türkiye'nin umudunu yansıttı' deniyordu. Spotlarda 'Binlerce kişi siyah yas kıyafetleri giydi, beyaz barış kaşkolları taktı, beyaz barış güvercinleri uçuruldu, kürsüden barış sloganları haykırıldı' yazıyordu. Oysa aynı cinayetler için sadece 'insanlık kaybetti' diye tivit atmıştı. Kaftancıoğlu, terör örgütü propagandasından ceza aldı. Hem de 6 yıl sonra. Hem de CHP İstanbul İl Başkanı olunca açılan soruşturma ve belediyeyi partisi kazanınca başlayan davada." ifadelerini kullandı.

"Kaftancıoğlu'nunki terörü övmek ve propagandasını yapmak suçuysa o manşetler nedir, Allah aşkına siz söyleyin." diye soran Beki, yazısına şöyle devam etti:

"O manşetlere bir şey demeyen yargı, bu tivite bakarak 'Bayan Canan'ı terör propagandasından suçlu buluyorsa...  Siyasi irade, yargı yerine geçip kararı değiştiriyor, 'Bayan Canan'ı  o tivitten terör örgütü üyesi yapıyorsa...  Aynı manşetler, suçsa buna kendileri de haydi haydi katılmamış gibi 'Bayan Canan'ın mahkumiyetini yargısız infaz ediyorsa...  Yargının siyasallaşmadığına...Medyanın özgür, mahkemelerin de bağımsız ve tarafsız olduğuna...İktidarınsa terörle mücadeleyi muhalefetle mücadeleye alet ve istismar etmediğine kim inanır?

Hukuk ve demokrasi reformu bekleyen yabancı yatırımcı mı kanacak, hadi canım!  İktidar, demokrasi ve hukuk düzeltilmeden ekonominin düzeltilemeyeceğini biliyor da...Bizi bu siyaset, bu medya ve bu yargı pratiklerinin batırıp mahvettiğini bilmiyor mu?  Kimse başka yerde aramasın, yoksullaşmamızın sorumlusu budur."

AKİF BEKİ'NİN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.