SON DAKİKA
Hava Durumu

Kadri Gürsel'e tahliye, 4 kişi tekrar cezaevine

Cumhuriyet gazetesinin yazar, yönetici, muhabir ve çalışanlarının yargılandığı davanın 3'üncü duruşması bugün Çağlayan Adliyesi'nde görüldü. Mahkeme Kadri Gürsel'in tahliyesine, diğer isimlerinin tutukluluklarının devamına karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 22:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 22:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kadri Gürsel'e tahliye, 4 kişi tekrar cezaevine

Cumhuriyet davasında mahkeme heyeti, verdikleri ara kararda, Kadri Gürsel'in tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın Danışmanı ve yazar Kadri Gürsel, muhabir Ahmet Şık ve muhasebe çalışanı Emre İper'in tutuklu olduğu davaya bugün Çağlayan'daki İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Savcı tüm sanıkların tutukluluğunun devamını talep ederken, Mahkeme Başkanı ise "İddianamede problemler var, kabul ediyorum" ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti verdikleri ara kararda Kadri Gürsel'in tahliyesine diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 31 Ekim 2017 tarihine erteledi.

Tanıklardan Cumhuriyet Vakfı'nın eski yöneticilerinden Alev Coşkun, "Bu arkadaşlardan terörist olmaz, bu arkadaşlardan FETÖcü olmaz, bu arkadaşlarımızın yüksek mahkemenizden tutuksuz yargılanmalarını istiyorum" talebinde bulundu.

Duruşma öncesi Milletvekili, gazeteci, STK temsilcileri ve çok sayıda yurttaş Cumhuriyet gazetesi emekçilerine destek olmak için Çağlayan Adliyesi önünde toplandı.

Cumhuriyet duruşması öncesi adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Ortak basın açıklamasını okuyan Cumhuriyet Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü ve DİSK/Basın-İş Başkanı Faruk Eren "Türkiye'yi bu karanlıktan aydınlığa çıkaracak olan hakikatin ışığıdır. Dışarıda kalan gazeteciler olarak hakikati dillendirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Basın açıklamasında Ercan Karakaş ise "Hak mücadelesi yapan insanlar ve avukatları tutuklanıyor.Türkiye'nin hukuk devleti rotasından çıkarılmasını dayanışmayla aşacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.