SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kaçan kurbanlıkları yakalama timleri' hazır

Bursa'da, kaçan kurbanlıkların zorlanmadan yakalanması için önlemler alan belediyeler tarafından "kurbanlıkları yakalama timleri" oluşturuldu. Kurbanlıkların yakalanması için eğitim verilen timler göreve başladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2018 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2018 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Kaçan kurbanlıkları yakalama timleri' hazır

Kurban Bayramı'nda sık yaşanan kaçan kurbanlıkların yakalanması için önlemler alan bazı belediyeler "kurbanlıkları yakalama timleri" oluşturdu. Timler aldıkları eğitimle vatandaşların elinden kaçan kurbanlıkları yakalayıp sahiplerine teslim edecek. Osmangazi ve Yıldırım belediyelerinin oluşturduğu timler Kurban Bayramı boyunca ücretsiz hizmet verecek.

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde 2'şer kişilik 3 ekipten oluşan tim, Veysel Karani ve Geçit Mahalleleri'nde kurulan kurban pazarlarının yanı sıra ilçe genelinde görev yapacak. Hayvana zarar vermeden nasıl yaklaşılır, ne kadar mesafede durulur ve hayvan nasıl yakalanır gibi konularda eğitim alan ekip, bayram boyunca vatandaşların yardımına koşacak.

Vatandaşlar ihtiyaç duymaları halinde Osmangazi Belediyesi'nin 444 16 01 ve 241 41 05 numaralı telefonları arayarak yardım alabilecekler.

Yıldırım Belediyesi'nde 4 tim

Yıldırım Belediyesi'nde de 2'şer kişiden oluşan 4 time, veteriner hekimler ve uzmanlar tarafından eğitim verildi.

Atış eğitiminden de geçen ekibe, yakalama ipi, uyuşturucu iğne, maske ve eldivenlerin de yer aldığı set dağıtıldı.

İsabey Kurbanlık Hayvan Pazarı'nda hazır bekleyen, ayrıca mobil olarak da mesai veren tim, vatandaşların elinden kaçak kurbanlıklara anında müdahale ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.