SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaç tür aşk var?

Sağlık, sağlıklı beslenme, fiziksel, cinsel şiddet ve gençlik konularında öğrencilere psikolojik danışmanlık hizmeti veren Uludağ Üniversitesi Gençlik Danışma Merkezi'nde öğrencilere bu kez aşkın zihinsel ve fiziksel kriterleri anlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2015 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2015 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kaç tür aşk var?

Uludağ Üniversitesi Spor Fakültesi Salonunda Dr. Dilnaz Sarısözen'in sunumuyla gerçekleşen "Havada Aşk Kokusu Var" konulu sunum, öğrencilerin yoğun ilgisini çekti.

Öğrenciler seminerde aşkın tanımını, aşkla ilgili kuramları, aşkın türleri, süresi, sayısı ve aşk acısıyla baş etme yöntemleri konusunda bilgilendi.

Aşık olma nedeninin insanların sürüngen beyinleri denilen "amigdala"dan kaynaklandığını söyleyen Dr. Dilnaz Sarısözen "Amigdala, adayları zihinsel ve fiziksel kriterlere göre ayırıp seçim yapar. Bizi 'amigdala', seçtiği eşle çiftleşmek üzere güdüler" dedi.

Seminerde öğrenciler, çok boyutlu aşk biçimlerini öğrendi. Çok boyutlu aşk biçimlerinin oyun gibi, tutkulu, arkadaşça, mantıklı, sahiplenici ve özgeci aşk olmak üzere türlere ayrıldığını belirten Sarısözen'in aktardığı aşk türleri şöyle:

Dr. Dilnaz Sarısözen, "aşk"ı anlattı

Aşkın türleri

"Oyun gibi aşk: Bağlayıcılığı düşük, çok görüşmek istenmeyen çok eşli olur.

Tutkulu aşk: İlk görüşte olur ve güçlü fiziksel çekiciliğe dayanır.

Arkadaşça aşk: Benzerlik ve birbirini gözetmeye dayanır.

Mantıklı aşk: Temelde uyuma dayanır seçilen eşin dini, aile özellikleri, eğitimi önemlidir ve birlikte olumlu gelecek sağlanabileceğine inanılır.

Sahiplenici aşk: Kıskanç, güvensiz ve birazda hastalıklıdır.

Özgeci aşk: Karşısındakini kusurlarına rağmen sever ve onun iyiliğini kendisinden önde tutar."

Aşk acısıyla baş etme yöntemlerinin de anlatıldığı seminerde, şöyle yapsaydım bitmezdi böyle yapsaydım kavuşurdum gibi düşüncelerden uzaklaşmak ve sosyal ilişkilerini canlandırmaları tavsiye edildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.