SON DAKİKA
Hava Durumu

İznik Gölü'nün suyu 2,5 metre çekildi

Türkiye'nin önemli tatlı su göllerinden olan İznik Gölü'nde sular yaklaşık 2,5 metre çekildi. Balıkçı tekneleri artık kıyıya yanaşamazken, suyun çekilmesi beraberinde bazı endişeleri beraberinde getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2018 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2018 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İznik Gölü'nün suyu 2,5 metre çekildi

Türkiye'nin beşinci büyük tatlı su gölü olan İznik Gölü'nde sular yaklaşık 2,5 metre çekildi. Göl çevresindeki yerleşim yerlerinde yaşayanlar durumu şaşkınlıkla izlerken, balıkçı teknelerinin kıyıya yanaşamadığı gözlendi. Gölün sularının çekilmesi endişe yaratırken, DSİ yetkilileri çekilmenin normal olduğunu açıkladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, DSİ tarafından inşa edilerek işletmeye açılan sulama projelerinin su ihtiyacı, Türkiye'nin 5'inci büyük su kaynağı olan 312 kilometrekare alana sahip İznik Gölü'nden sağlanıyor. 

Maksimum su kotu 85, minimum işletme kotu 83,44 olan İznik Gölü'nde bugün itibariyle günlük işletme kotunun 84,14 olduğu tespit edildi. Göldeki su miktarı, minimum seviyenin bir metre üzerinde bulunuyor. 

Buna göre, mevcut sulama projelerini tehdit edecek, risk seviyesinde bir çekilmenin yaşanmadığı, bu aylarda gölde gözlenen seviye azalmasının mevsimsel olarak göl hidrolojisine bağlı, doğal bir tabiat olayı olduğu değerlendiriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.