SON DAKİKA
Hava Durumu

İzmir'de fayton yasaklandı, atlar Bursa'da hayat buldu

İzmir'de faytonların yasaklamasının ardından Bursa'daki meslek yüksekokuluna gönderilen atlar çocukların ilgi odağı haline geldi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2019 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2019 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İzmir'de fayton yasaklandı, atlar Bursa'da hayat buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde fayton taşımacılığının yasaklamasının ardından Bursa Uludağ Üniversitesi'ne (BUÜ) hibe edilen iki at, Bursa'da ikinci baharını yaşamaya başladı.

BUÜ'den yapılan açıklamaya göre, "Parissien" ve "Lillo" isimli atlar üniversite bünyesindeki Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokuluna gönderildi.

Haflinger ırkı olan atlar, öncelikle öğretim görevlilerinin gözetiminde rehabilitasyon ve adaptasyon sürecine alındı.

Bu süreci başarıyla atlanan atlara daha sonra biniş eğitimleri verildi.

Üniversitedeki öğrencilerin temel binicilik eğitimlerinde kullanılan atlar, yüksekokulu ziyaret eden çocukların da ilgi odağı haline geldi.

Çocukların atlarla sevgi dolu ve sıcak bir ilişki kurduğu belirten Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Türel Özkul, "Parissien ve Lillo burada adeta ikinci baharlarını yaşıyorlar. Akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve ziyaretçilerimizle güzel bir diyalog sürecindeler. Okulumuzda hem eğitimlerimize katkı sağlıyorlar hem de geri kalan ömürlerini çok daha iyi şartlarda ve sevgi dolu geçiriyorlar." ifadelerini kullandı.

Özkul, kötü muamele nedeniyle kamuoyunda sık sık gündeme gelen fayton atları konusunda yeni bir açılım sürecine girilmesinden dolayı mutlu olduklarını da vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.