SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Parti'nin itirazına YSK'den jet hızıyla ret

İYİ Parti'nin, İstanbul'da seçimin yenilenmesine dair kararın gözden geçirilmesi için YSK'ye yaptığı başvuru jet hızıyla görüşülerek 2 saat içinde reddedildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2019 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2019 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İYİ Parti'nin itirazına YSK'den jet hızıyla ret

İYİ Parti, YSK'nın İstanbul'da seçimin iptaline verdiği karara itiraz etti. YSK'ya yapılan başvuruda, İstanbul'da büyükşehir belediye başkanlığı seçiminin iptali için alınan kararın yeniden gözden geçirilmesi istendi.

İYİ Parti'nin itirazında ayrıca, yeniden değerlendirme talebinin kabul edilmemesi durumunda İstanbul'daki yerel seçimin tamamının 'Tam kanunsuzluk' gerekçesi ile iptal edilmesi talep edildi.

İYİ Parti, YSK'ya yaptığı itirazda Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yapılan itiraza da atıfta bulundu.

İtiraz dilekçesinin ilgili bölümünde "Bursa Mustafakemalpaşa ilçesinde seçimlerde sandıkta görevli olan sandık kurulu başkanlarının belediyede çalışan müdür ve müdür yardımcılarından olduğu ve burumun ise tam kanunsuzluk hali kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin partimiz adına gerçekleştirilen itiraz üzerine YSK'nın oy birliği ile verdiği kararda sandık kurulunun teşkiline ilişkin itirazların 2 Mart 2019 tarihinde kesin olarak karar bağlanması nedeni ile tam kanunsuzluk iddiasına ilişkin talebin reddine karar verilmiştir" denilerek YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine dair kararın yenilen değerlendirilerek karardan dönülmesi talep edildi.

2 SAATTE REDDEDİLDİ

İYİ Parti'nin "tam kanunsuzluk" nedeniyle seçimin iptal edilmesi talebiyle yaptığı itiraz Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedildi.

Kararın 2 saatten kısa bir sürede verilmesi ise dikkat çekti. (Yeniçağ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.