SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Parti GİK çarşaf liste ile belirlendi

İYİ Parti'nin 4. Olağanüstü Kurultayı'nda yapılan seçim sonunda Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri belli oldu. Tüzük değişikliği ile üye sayısı 80'den 50'ye düşürülen GİK üyeliği seçimi ilk kez çarşaf liste ile gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2019 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2019 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İYİ Parti GİK çarşaf liste ile belirlendi

İYİ Parti'nin 4. Olağanüstü Kurultayı'nda yapılan seçimde merakla beklenen Genel İdare Kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu üyeleri belli oldu. Seçimde delegeler GİK üyelerini çarşaf liste ile belirledi.

Tüzük değişikliği ile üye sayısı 80'den 50'ye düşürülen GİK üyeliği seçimi ilk kez çarşaf liste ile gerçekleştirildi. Genel Başkan Meral Akşener'in anahtar liste çıkarmadığı kurultayda, GİK'e en yüksek oyla Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas seçildi.

Akşener'in Başkanlık Divanı'nda yer alan Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile Genel Sekreter Cihan Paçacı'nın da aralarında bulunduğu isimlerin önemli bölümü GİK'e girmeyi başardı.

Akşener'in talebi doğrultusunda çarşaf liste ile yapılan seçimlerde, sayımlar geç saatlere kadar sürdü. Daha önce GİK'te yer alan eski genel başkan yardımcıları Ümit Özdağ ve Durmuş Yılmaz'ın yeniden aday olmadığı, Müsavat Dervişoğlu'nun da TBMM Grup Başkanvekili seçilmesi nedeniyle adaylığını koymadığı GİK seçimlerinde, Akşener'in Başkanlık Divanında yer alan isimlerin tamamına yakını yeniden GİK'e girmeyi başardı.

Yerel seçimlerde, İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterme kararı aldığı, ancak listelerin teslim saatine kadar dosyası seçim kuruluna ulaştırılamadığı için aday olamayan eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da GİK'e girdi.

Akşener'in Kocamaz'ı yeni Başkanlık Divanı'na alabileceği ya da danışman olarak görevlendirebileceği belirtiliyor. 

İYİ Parti'nin 50 kişilik asil, 25 kişilik yedek GİK listesi ile aldıkları oylar şöyle:

Akşener: Demokrasi örneği sergiledik

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İYİ Parti 4. Olağanüstü Kurultayı'nda demokrasi örneği sergilediğini vurguladı.

Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu'na seçilen isimleri tebrik eden Akşener, sandığa giden partililere de teşekkür etti.

Paylaşımında kurultayda yaptığı konuşmadan bir fotoğrafla hazırlanan görsele de yer veren Meral Akşener'in açıklaması şöyle:

"Büyük bir demokrasi örneği sergileyerek, hiçbir baskı altında olmadan hür ve demokratik haklarını sandıklara yansıtan tüm İYİ Partili dava arkadaşlarım ile Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyesi seçilen adaylarımızı yürekten tebrik ediyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.