SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Parti'den Mustafakemalpaşa için yeni başvuru

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, seçim kurullarının oluşumu nedeniyle olağanüstü itiraz başvurusu YSK tarafından reddedilen Mustafakemalpaşa'da tam kanunsuzluk nedeniyle seçimin iptali için yeni bir başvuru daha yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2019 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2019 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İYİ Parti'den Mustafakemalpaşa için yeni başvuru

ZAFER OPSAR/BURSAPORT

İYİ Parti'nin Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde seçimin iptali için yaptığı olağanüstü itiraz başvurusu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedilirken bu kez süreye bağlı olmayan tam kanunsuzluk nedeniyle seçimin iptali istendi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır partisinin İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında YSK'ye iletilmek üzere Bursa İl Seçim Kurulu'na yaptıkları başvuruya ilişkin bilgi verdi. YSK'nin 31 Mart Yerel Seçim sonuçlarına yapılan itirazlarda çifte standart uyguladığını belirten Bahadır, bunun en somut örneğinin İYİ Parti'nin Mustafakemalpaşa'da bazı seçim kurullarının kamu çalışanı olmayan kişilerden oluştuğuna ilişkin itirazı reddedilirken, İstanbul'da AKP'nin aynı gerekçe ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yaptığı itirazının kabul edilmesi olduğunu hatırlattı.

İYİ Parti genel Merkezi'nin itirazların tekrar incelenmesi talebinin de dün YSK tarafından reddedildiğini belirten Yahya Bahadır, "Fatih Sultan Mehmet Han der ki; Adaleti öldürdüğün gün devlet de ölür. Devletin ve toplumun vicdanı hukuktur. Mustafakemalpaşa'da sandık kurullarının usülüne uygun olmadan oluşturulduğuna ilişkin olağanüstü itirazımızın reddine karar verilmişken, İstanbul Büyükşehir seçiminin aynı gerekçe ile iptalm edilmesinin hukuki ve vicdani olarak izahı mümkün değildir." dedi.

"YSK'ya bir fırsat sunuyoruz"

Devletin ve toplumun vicdanı olan hukuka ve adaleteolan güvenin tekrar tesis edilmesi gerektiğini kaydeden Bahadır, şunları söyledi:

"Bu nedenle bugün YSK'ya toplum vicdanında oluşan bu yaranın tamiri için bir fırsat sağlıyoruz. Mustafakemalpaşa ilçemizde yeni bir kanunsuzluk olarak 11 sandıkta devlet memuru olmayan kişi tesbit ettik. Bu sandık kurulları, 1'i emekli olmak üzere 5 sandık kurulu başkanı, 6 sandık kurulu memur üye belediyede çalışmakta olan firma işçilerinden oluşturulmuştur. Yani toplam 11 sandıkta kamu görevlisi olmayan kişiler sandık kurullarında kamu görevlisi sıfatı ile görev almışlardır.

Bu kurulların oluşumu genel olarak, 'kanunun emredici hükümlere aykırılık hali' olarak tanımlanan, ağır ve açık bir biçimde hukuka aykırı olan ve esasen yok hükmünde olması gereken ve iptal edilmesi elzem olan hukuka aykırılık hallerinin hepsi tam kanunsuzluk olduğu aşikardır.

Bu nedenle Mustafakemalpaşa seçimlerine yeni belgelerle yaptığımız 'tam kanunsuzluk' başvurumuzu, toplum vicdanı nezdinde oluşan güven kaybını sona erdirmek; toplumun Türk adaletine olan inancını tekrar sağlayabilmek adına ülkemiz için bir fırsat olarak değerlendiriyor ve seçimlerin iptalini YSK'dan talep ediyoruz."

"Hak arama mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz"

Mustafakemalpaşa'da 11 sandıkta kullanılan oyların yaklaşık 3 bin civarında olduğunu ifade eden İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, bunun da çok az farkla kaybettikleri seçimin sonucunu değiştirecek nitelikte olduğunu ileri sürdü. Yaşananların AK Parti'ye o verenlerin de vicdanlarını sızlattığını dile getiren Bahadır, "Sonuç ne olursa olsun hak arama mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.