SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Parti Bursa: Saldırı Cumhuriyet'e yapıldı

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınayarak, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun şahsına yapılan hain saldırı, aslında tüm cennet vatanımıza, birliğimize, Cumhuriyetimize yapılmış bir saldırıdır." dedi. Bahadır, saldırının zeminini iktidar tarafından benimsenen yaralayıcı, karalayıcı ve iftiralardan beslenen kirli dil ile yandaş meydanın provokatif yayınlarının hazırladığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2019 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2019 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İYİ Parti Bursa: Saldırı Cumhuriyet'e yapıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da uğradığı saldırıya tepkiler sürüyor. İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı saldırıyı kınayan bir basın açıklaması yaptı. İl Başkanlığında açıklamayı okuyan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, yaşanan olayın aklıselim her yurttaşı derinden üzerek endişelendiren bir provakasyon olduğunu söyledi.

"CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara'nın Çubuk ilçesinde yapılan hain saldırı, aslında tüm cennet vatanımıza, birliğimize, Cumhuriyetimize yapılmış bir saldırıdır." diyen Yahya Bahadır, şunları kaydetti:

"Dün yaşanan bu hain saldırının sonucunu irdelemeden önce, onu hazırlayan sebepleri gözardı edersek, sağlıklı bir sonuca varamayız. Değişmez bir kural vardır. Sonucu, sebepler belirler. Ülkemiz siyasetine, yaralayıcı, karalayıcı ve iftiralardan beslenen kirli bir uslup hâkimdir. İktidar partisi kadrolarınca benimsenen bu kirli dil, sadece siyasi partiler arası kalmayıp, bir kısım yandaş meydanın da iletişim tarzı haline gelmiştir.

İktidar kontrolündeki havuz medyası, muhalefete akıl almaz çirkinlikte saldırmakta, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendinin de aralarında olduğu siyasi liderler hakkında iftira kampanyaları düzenlemektedir. Ne yazık ki, 'çamur at izi kalsın' mantığı, iktidar ve ortaklarınca bir propaganda malzemesi olarak kullanılmaktadır.

2002 yılında iktidara geldikleri zaman neredeyse tükenme noktasına gelen alçak terör örgütü, sözde açılım süreci boyunca muhatap alınarak, masaya oturularak, pazarlıklar edilerek, İmralı canisine övgüler düzülerek, güçlendirilmiş ve statü kazandırılmıştır.

'Analar ağlamasın' diye çıkılan yolda, ne yazık ki ağlayan analarımızın sayısı giderek artmıştır. Yanlış politikalar ve en önemlisi milletimizden gizlenerek yürütülmeye çalışılan  ve sonu hüsran olan bu açılım sürecini yönetenler sanki kendileri değilmiş gibi faturayı kesecek yer aramaktadırlar.

'Saldırının altında toplumu germe politikaları yatıyor'

Bu fatura adresi arama sürecinde de, CHP ve Sayın Genel Başkanı ile birlikte, İYİ Partimiz ve Sayın Genel Başkanımıza akıl almaz insaf dışı iftiralarla  saldırılmaktadır.

Dün Ankara'nın Çubuk ilçesinde, şehit evladımızın cenazesinde yaşananlar maalesef bu anlayışın ve toplumu germe politikalarının sonucudur.

Millet olarak bütün örf ve adetlerimiz dışına çıkılarak, şehidimizin cenazesi henüz ortada iken, cenaze namazına dahi saygısızlık yapılarak ortam kızıştırılmış ve 70 yaşındaki bir lider tartaklanmış, yumruklanmış, sığındığı evin yakılması çağrıları eşliğinde linç edilmeye çalışılmıştır.

Aynı dakikalarda Millet İttifakı olarak kazandığımız İstanbul'da, sevgi, barış kardeşlik söylemleri ile dolu bir kutlama programı düzenlenmiş ve alanda yüzbinlerce insan bu kutlamaya katılmıştır. Saldırı tam da bu dakikalarda eş zamanlı olarak gerçekleşmiştir. Çok şükür ki bu sinsi provokasyon tutmamış, bir kez daha sağduyu galip gelmiştir...

İYİ Parti Bursa Teşkilatı olarak bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. Aziz vatanımızın üzerinde oynanan oyunların parçası olmayacağız. Orta Asya'dan günümüze uzanan geçmişimizle, bu topraklarda yaşanan kardeşlik ilkemizden ayrılmayacağız. Dün kirli dediklerimize bugün temiz demeyeceğiz. İlkeli, ahlaklı, milli manevi ve Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine bağlı, tek devlet değil Türk devleti, tek bayrak değil Türk bayrağı, tek vatan değil Türk vatanı ve de tek millet değil Türk milleti olarak yaşamaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Gün birlik ve beraberlik günüdür."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.